Æggekage på pandemed bacon og purløg

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Æggekage på pandemed bacon og purløg

  • 20 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 5 æg
  • ½ dl fløde
  • ca. ¼ tsk. salt
  • 1 knivspids peber
  • 125 g Tulip Bacon i skiver
  • 10 stk. cherrytomater
  • Purløg
  • Smør til stegning
  • Rugbrød
Print opskrift

Æggekage er en solid, klassisk og lækker ret, som hurtigt kan gøre ekstra lækker med klippet purløg, tomater og selvfølgelig stegte baconskiver eller -tern. Prøv denne version til frokost eller aftensmad.

Æggekagen kan tilberedes på en helt almindelig stegepande i køkkenet, men du kan også tilberede den på bål i en stegepande på lang skaft.


Sådan tilbereder du retten

Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med salt, peber og fløde.

Varm en pande op og steg baconskiverne sprøde og gyldne.

Læg skiverne til side, evt. på et stykke køkkenrulle.

Kom 1 tsk. smør på panden med baconfedtet og hæld æggemassen på panden. Skru ned til lav varme (eller træk den på indirekte varme på bål/grill).

Steg æggekagen i små 10 minutter, til alt æggemasse har sat sig.

Skær cherrytomaterne i halve, drys dem på æggekagen sammen med klippet purløg og sprød bacon.

Servér med en skive rugbrød.