Æggekagemed bacon

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Æggekagemed bacon

  • 30 min.
  • 6 personer

Ingredienser

BACON
  • 18 skiver Bacon, ca. 300 g
  • Olie
ÆGGEMASSE
  • 6 æg
  • 1,5 spsk. kartoffelmel
  • 1,5 dl sødmælk
  • Salt
  • Friskkværnet peber
SERVERING
  • Frisk purløg
  • Evt. ristet rugbrød
KØKKENREDSKABER
  • Køkkenrulle
  • Saks

En æggekage skal være blød hele vejen igennem og alligevel være skærefast som en tærte med bund af brød. Foruden æg kan alle slags grøntsager bruges og dertil mindre kødstykker - f.eks. klassikeren dansk æggekage med bacon, purløg og rugbrød. Man kan også spise sin æggekage med f.eks. chili.


Fremgangsmåde

BACON:
Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til det er sprødt og gyldent.
Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle.
Hæld stegefedtet fra i en skål. Tør panden af med køkkenrulle.

ÆGGEMASSE:
Pisk æg, kartoffelmel og mælk sammen i en skål med salt og friskkværnet peber.

ÆGGEKAGE:
Hæld 1 spsk. baconfedt på en varm pande.
Hæld æggemassen over.
Skru ned for varmen, og steg æggekagen til den er næsten stivnet (prik lidt i massen indimellem med en gaffel for at se, hvornår det sker).
Tag æggekagen af varmen og lad den stivne.

SERVERING:
Pynt æggekagen med de sprødstegte baconskiver og med klippet purløg. Servér eventuelt ristet rugbrød til.

Produkter