GO´ madpakke

 

Kender du nogen, eller bare én, der synes, at det er sjovt at smøre madpakker?
Nej, vel. Vi ville ønske at vi ku’ sige til dig at, det er slut nu, fordi vi lige har opfundet en helt ny dims eller maskine, der kan gøre arbejdet for dig, men det har vi desværre ikke. At smøre og finde på idéer til madpakker er og bliver bare noget, der kræver ekstra overskud og energi. Så måske det var på sin plads med en lille pep-talk i anledning af, at en ny madpakkesæson er smurt i gang?
Tænk på, hvor meget frokosten betyder for dig selv. Det kan holde dig gående hele formiddagen at vide, at der er noget lækkert i madpakken eller i kantinen, og sådan er det også for dine børn. De glæder sig præcis lige så meget, som du gør, til at se, hvad der mon gemmer sig under madpapiret. Og de bliver præcis lige så opstemte, som vi selv gør, hvis det er noget de kan li’ - og som der er gjort noget ud af. Så op på rugbrødshesten eller sandwichhesten, og på med noget godt pålæg, der smager af noget. Du kan gøre det!

Som et ekstra lille skub i ryggen har vi i øvrigt indgået et samarbejde med TV 2 og GO’morgen Danmark, der hedder GO’madpakke. Her har vi igennem 8 uger givet tips og ideer til frokosten og bedre madpakker. I tilfælde af at du er faldet i staver ved skærebrættet.

Med de ord erklærer vi nu den nye madpakke sæson for åben. Om du vælger Tulip Pålækker til dine børns madpakker eller ej, er helt op til dig. Vi vil bare lige gi’ dig et venskabeligt klap på skulderen og minde dig om, at alt det arbejde du lægger i at smøre madpakker, ikke er ligegyldigt. Bestemt ikke.

 

Du kan finde de inspirerende og nemme opskrifter herunder lavet af Claus Holm.

Opskrifter til madpakken

Opskrifter på snacks

OPSKRIFTER TIL MADPAKKEN

Pandepizza med skinke

Ingredienser:

  • 1 pakke færdig pizzadej
  • 1 glas pastasovs
  • 1 pakke reven mozzarella
  • 1 pakke pålægsskinke

Fremgangsmåde:

Steg pizzaen på panden 5 min. på begge sider. Herefter smøres med pastasovs og pizzaen steges igen på begge sider. Læg pizzaen på et bræt - kom skinke og ost på. Fold pizzaen midt over og del den i passende madpakke-stykker.

Pandepizza
Koedboller

Små okse deller med spinat og blomkålsris

Ingredienser:

  • 1 pakke hakket oksekød
  • 50 gram frisk spinat
  • 4 spsk. blomkålsris – reven der kan købes
  • Saft af en citron
  • Salt og peber
  • 1 dl majsmel

Dip

  • 1 lille bæger yoghurt
  • 1 tsk fajita mix
  • Saft af ½ lime

Fremgangsmåde:

Bland kødet med spinat, blomkål, citron, salt og peber. Form farsen til små kugler.
Vend kuglerne i mel og steg i olie på en pande i ca. 10 minutter.

Kan spises med yoghurt vendt med fajita og lime i bøtte ved siden af - måske mest til de store børn.

Giv evt. en lille gaffel eller tandstikker med til at spise dellerne med.

Fuldkornshapper

Fuldkornshapper med salt skinke og friske urter

Ingredienser:

  • 4 skiver af godt fuldkornsbrød - ristet
  • 8 skiver skinke
  • 4 blade sprød salat - vasket og tørret
  • Friske krydderurter - dit valg

Fremgangsmåde:

Rist brødet og saml med skinke og krydderurter til en lækker mundfuld - wup bum :-)

Holms pålægshorn

Ingredienser:

  • 1 pakke færdig dej – tærte eller butterdej – eller pizzadej
  • En pakke af dit yndlingspålæg
  • 1 pose revet cheddar
  • Salt og peber
  • 1 smørspray
  • 1 glas tomatpesto eller ketchup

Fremgangsmåde:

Rul dejen ud - smør den med pesto eller ketchup – kom pålæg på og lidt ost. Rul stramt.

Kom smør på rullen, og skær som snegle eller del i tre og form som små horn.

Bages gyldne i en 180 grader varm ovn.

bH4-a15Yc4I

Rød/gul/grøn burger-pålægs-sliders

Ingredienser:

Brød sliders i farver:

  • ½ liter vand
  • 1 håndfuld salt
  • 1 pakke gær
  • 1 dl olie god
  • Lidt sukker
  • Ca. 1 kilo mel – evt. ⅓  groft og godt og måske lidt mere end 1 kilo – det er aldrig til at regne med :)
  • 1 dl rødbedesaft
  • 1 dl gulerodssaft
  • 1 dl grøn pesto
  • Evt. ramsløgspulver
  • 2 spsk. gurkemeje
  • 2 spsk. paprika
  • 1 dl skyr

Pålæg:

  • Rullepølse
  • Skinke
  • Salami
  • Smør spray

Fremgangsmåde:

Bland dejen og lad den køre på din røremaskine i 15-20 min. eller rør den grundigt i hånden.

Del dejen op tre skåle og så kommer du rødbedesaft og paprika op i den første, gulerodssaft og gurkemeje i næste og i den sidste pesto og evt. ramsløgspulver.

Æltes godt rundt – bliver de for våde skal der mere mel i.

Lad dejene hæve ca. 30 min - form dejene til små bitte burgerboller – bag sliders i 20 min. ved 220 grader og lad dem køle af.

Flæk og smør med skyr.

Den røde får salami og det grønt du lige har feks tomat agurk osv.

Den gule får rullepølse og måske lidt agurk.

Den grønne skinke og lidt ost – evt. en drueagurk.

Sliders
lsRum2Kyiec

Den hurtige pålægs-salat

 

Ingredienser:

  • 4 skiver pålæg skinke, saltkød eller kamsteg
  • 1 spsk skåret frisk agurk i tern
  • 2-3 spsk skyr eller fed creme fraiche 
  • Salt - peber
  • 1/2 citron
  • 10 stk friske æter

 

Fremgangsmåde:

Bland skyr med salt, peber og citron smag til med salt og peber (er du voksen brug lidt Dijon sennep).

Skær pålæg i strimler og vend i skyr.

Skær agurk i små tern og vend i.

Bælg ærter og vend dem i (frosne kan også bruges).

Serveres på knækbrød - rugbrød eller i pita. ️️️

Holmswrap

Holms æggewraps med sure agurker og skinke eller kylling

Ingredienser:

  • 3 æg
  • Salt og peber
  • Lidt paprika, gerne røget
  • Olie til stegning
  • 3 stk. grønne asparges eller forårsløg, snittes fint på skrå
  • Friske krydderurter
  • Pålægskylling, skinke eller hamburgerryg - dit valg din smag
  • Frisk dild
  • ½ agurk- skåret I bjælker
  • 2-3 drueagurker
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 1 tsk. sennep
  • 8-10 mandler ristes og hakkes

 

Fremgangsmåde:

Æggene slås direkte på den varme pande, rør lidt rundt med en gaffel, skru ned for varmen. Steges på begge sider, som en pandekage. Agurker skæres i stave og drueagurker i skiver. Mandlerne ristes på en tør pande i ca. 8 minutter og hakkes groft. Hak dild og rør sammen med skyr.

Wraps’ne lægges på et stykke bagepapir- herpå lægger du grønt og pålæg. Dryp med skyrdressing og drys mandler over. Rul wraps stramt med bagepapiret og skær ned igennem papiret og du har 2 smukke æggewraps to go - det bliver straks en go dag

Tips:

Den kan lunes eller spises som den er.

BiE-LrlcwzA

Holms lynhurtige fridkadelle rest salat on kop


Vi kender alle det- rester de står der og wupti vi glemte madpakken- her er hvad jeg forestiller mig vi kunne lave.

Ingredienser:

  • 2 stk frikadeller
  • ¼ lille spidskål
  • 1 spsk akaciehonning
  • Salt peber
  • Saft af en citron
  • 1 spsk rapsolie
  • 3 kolde kartofler
  • 1 spsk sesam

Fremgangsmåde:

Du snitter kålen – vender den med olie, citron, salt og peber – kom fine skiver af dellen op i. Skær kartofler i tern og vend med lidt citron og olie og sesam.
Vendes forsigtig i en skål og kommes op i et glas eller en kop og bum – pyntes af med dild og rugbrøds knas eller kiks.

mYmuC5IfRPo

Små kålruller med kyllingebryst, krudt og grøntsager

Ingredienser:

  • 3 blade kål
  • Salt og peber
  • 1 stk. bladselleri
  • 1 lille pose nødder og tørret frugt
  • Lidt olivenolie
  • 1 citron
  • 1 peberfrugt
  • 1 glas syltet ingefær
  • Frisk persille
  • 200 gram kogte ris fra dagen før
  • 1 kyllingebryst eller pålægs kylling
  • 1 dl skyr
  • Evt. Terayaki

Fremgangsmåde:
Kylling kan bages 150 grader 17 min. og skæres i skiver – eller steges på en pande i
stykker med terayaki 12-14 min.

Blanchér kålbladene i 1 minut. Rist grøntsager og ris i lidt olie på en varm pande sammen med krydderier.

Kom kylling, ris, grønt op i kålblade og rul stramt sammen.

Lun i ovn ved 150 grader i nogle minutter.

Rør skyr sammen med citron og salt
peber- en god dip – og en lækker sprød rulle. Server med syltet ingefær.

Rullet dyrelæge-håndmad

Ingredienser:

  • 1 pakke grove wraps evt. med chia
  • 1 pakke øko leverpostej
  • 1 pakke forstegt bacon
  • 1 pakke skinke
  • 1 tomat
  • ½ agurk
  • 1 spsk. skyr
  • 1 tsk. karry / gurkemeje
  • 1 rødløg
  • Evt. lidt surt som drueagurker
  • Lidt karse
  • Syltede ingefær

Fremgangsmåde:

Lun wrappen - smør den med skyr, der er tilsmagt salt, peber og karry – på den ene
halvdel og kom herpå landskinke.

På den anden side af wrappen smører du leverpostej og topper med bacon, snittet
rødløg, drueagurk og agurk. Wrappen rulles og deles i midten.

Smart med 2 slags rullet håndmad- pynt med surt og krydderi. Du kan lave alle slags madder – elsker dem.

Gomadpakke (1)

Fuldkornstoast med hjemmelavet skinkesalat

Ingredienser:

  • 2 skiver fuldkornstoast
  • 1 bdt purløg
  • 1 stk. radicchio
  • 1 skalotteløg
  • 1 pakke skinketern
  • saft af en citron
  • 1 stk. majroer eller ¼ selleri
  • 2 spsk. mayo
  • 2 spsk. skyr eller creme fraiche
  • 1 spsk. sennep
  • salt og peber

Fremgangsmåde:

Rist de to stykker fuldkornstoast. Del radicchioen i blade. Pil og hak skalotteløget.
Skræl rodfrugten og skær den i små tern.

Rør mayo og creme fraiche med sennep, citron og finthakket skalotteløg. Vend skinketern, rodfrugt og snittet purløg i og smag til med salt og peber.

Anret skinkesalaten på ristet brød - bum.

Skinkesalat
8jBNS6jUmFs

Kartoffelcakes & masser af peberfrugter

Ingredienser:

  • 12 hele friske æg
  • 4 skiver rugbrød
  • 1 spsk. smør
  • 3 blandede peberfrugter
  • 300 gram kogte kartofler fra i går
  • 50 gram reven ost, til at drysse ud over til sidst
  • 1 spsk. tomat-salt til kartoflerne

Fremgangsmåde:

En pande sættes over, smørret kommes på, og der tændes. Når smør er bruset op, lægger du halve stykker rugbrød på, så hele panden er dækket.

Pisk dine 12 æg sammen med salt og peber. Pisk godt og hæld det på panden med
rugbrødet.

Nu skal du skrue ned for varmen, ryst panden til massen begynder at sætte sig.

Tænd for din ovn på 170 grader. Fjern kerner fra peberfrugterne og skær dem i strimler og kartofler i skiver.

Sluk for panden, og kom peberfrugter og kartofler på toppen af kagen. Fordel grøntsagerne godt på vores æggekage.
Krydr med tomat-salt og peber og så ind i ovnen ca. 15-17 min.

Majs pandekage

Ingredienser:

  • 1 dåse majs
  • 3 æg
  • Salt og peber
  • Små tomater
  • 1 pakke pålægs-kylling eller roastbeef

 

Fremgangsmåde:

Pisk æggene sammen med salt og peber. Steg majs af i lidt olie på panden - tilsæt æggene og lad dem tage farve.

Vend og bag færdig på den anden side.
Sluk for varmen og lad det stå i et par minutter.

Del æggekagen i lagkagestykkker.
Top med tomat og kylling eller roastbeef.

Mad3

Tomat salsa

Ingredienser:

  • 3 stk. tomater, flækkes og skæres i små tern
  • ½ af grøn- gul- rød peberfrugt, deles og skæres i tern på 1 x 1 cm
  • 1 bdt. koriander hakkes
  • Saft og skal af en øko lime
  • Frisk hakket persille
  • 1 tsk. chili hakkes fint
  • Salt

 

Fremgangsmåde:

Tomater flækkes og skæres i små tern. Peberfrugterne deles og skæres i tern på 1 x 1 cm.

Hak chili, koriander og persille. Bland grøntsagerne og riv skallen af limen og pres saften limen ud over grøntsagerne og smag til med lidt salt.

Tomatsalsa

OPSKRIFTER PÅ SNACKS

Gulerodsbolsjer

Ingredienser:

  • 1 pose snack-gulerødder med top
  • 1 dl øko gulerodssaft
  • salt-peber
  • 1 tsk. fajita mix
  • saft af en citron
  • 1 spsk. sesam

Fremgangsmåde:

Rist gulerødder af i olie på panden – drys med fajita og salt. Tilsæt havtornsaft og kog det ind i et par minutter - drys med sesam.

Gulerodsbolsjer

Havregrødssamosa

Ingredienser:

  • 1 dl grove havregryn
  • 2 dl vand
  • 10 stk mandler
  • 1 spsk honning

Fremgangsmåde:

Vand og gryn koges op og igennem 5 min.
Rist mandler af på en tør pande med honning.

Kom et par skefulde havregrød på en pande steges nænsomt kom nødder op i og vip den over - så du har en halv måne næsten som en “samosa”. Så er der madpakke snack.

Havregrødssamosa
Snobroed

Snobrød med skinke på lakridsrødder

Ingredienser:

  • 1/2 pakke gær
  • 2 spsk. honning
  • ½ liter vand
  • 1 dl most
  • Salt ca. 1 lille håndfuld
  • Olie ca. 1 dl
  • Ca. 1 kilo mel
  • 6 skiver god kogt røget skinke
  • 2 spsk. tørret oregano
  • Lakridsrødder

Fremgangsmåde:

Lad dejen køre længe i røremaskinen - ca. 20 min. - eller ælt den godt igennem ved
håndkraft.

Lad den hæve natten over på køl. Det giver lidt mere smag.

Der er masser af dej – men tag det du skal bruge til snobrød- resten, former du til et brød
og bager det :)

Rul skinken om lakridsroden. Rul dejen ud som boller – så triller du dem til pølser
og vikler dem om lakridsroden med skinken på.

Bages i forvarmet ovn 225 grader små 20 min. Skinken vil følge med ud, når du
tager lakridsroden ud, så du har snobrød med skinke indeni og en let lakridssmag.

Kikærte-slik

Ingredienser:

  • 1 dåse øko-kikærter - dryppet af i en sigte
  • 1 spsk. karry
  • 1 tsk. lakrids
  • Salt

Fremgangsmåde:

Rist kikærter af i lidt olie på en pande - i 3-5 min ved høj varme- drys med karry, lakrids og salt. Køl af.

Kikaerter
Lakridsaebler

Lakrids æbler eller pærer

Ingredienser:

  • 2 stk. æbler i både
  • 1 spsk. groft lakrids

Dip:

  • 2 dl fed yoghurt
  • 1 stk passion frugt 
  • 1 spsk arabiata pesto rød og stærk 

 

Fremgangsmåde:

Dip: Blandes sammen, smages til og kommes i bøtte ved siden af æblerne.

Fif til æbler:

Der kan bruges krymmel - chokolade - kakao nips - øllebrøds-smuld 

Nachos af søde kartofler

Ingredienser:

  • 1 stk. sød kartofler
  • 1 tsk. fajita mix
  • Lidt spidskommen
  • Salt og peber
  • 1 pose reven mozzarella
  • 1 glas taco sovs
  • Lime saft
  • 1 wrap

Fremgangsmåde:

Vask den søde kartoffel og skær den i tynde skiver - evt. på mandolinjern.

Kom olie på en varm pande og dæk panden med de tynde skiver kartofler i et lag. Krydr med salt og peber.

Læg nu et lag af ost og tacosovs og så et nyt lag kartofler. Krydr igen.

Kom en wrap på toppen og vend det hele efter et par minutter (brug en tallerken eller et stort låg til at vende). Sluk og lad det stå på eftervarmen. Læg på et skærebræt og skær i trekanter.

Mad2

Find flere opskrifter til madpakken

Se dem her

Tulip Pålækker produkter

Kalkunbryst

90 g

Hamburgerryg, røget over bøgeflis

90 g

Rullepølse med peber og allehånde

80 g

Kyllingebryst

90 g

Røget Skinke

90 g

Røget Filet

80 g