Hvordan griller man bacon?

 

Læs her, hvordan du kan grille bacon - enten ved aluminiumsmetoden, indirekte varme, på spyd eller som baconsvøb.

Bacons fjende nummer ét, når du vil grille de smagfulde skiver, er ”fedtbrand”. På grund af fedtindholdet i bacon brænder det let, når det kommer på grillen. Skiverne falder også let ned i grillen, hvis du ikke placerer dem korrekt. Du kan benytte forskellige metoder, når du vil grille bacon. Herunder finder du fire metoder:

Aluminiumsmetoden:

Læg et ark aluminiumsfolie/sølvpapir dobbelt, så det passer med den mængde bacon, du vil grille. Fold kanterne opad, således der ikke drypper fedt ned i grillen Læg dine baconskiver på folien og vend dem, ligesom du ville gøre på en panden.

Indirekte varme:

Smør risten godt med olie. Læg baconskiverne på tværs af risten ude i siderne på grillen, hvor der ikke grillkul.  Det er vigtigt, at baconskiverne ikke lægges  lige over gløderne. Ude i siden af grillen vil baconskiverne blot få indirekte varme, og dermed er risikoen for fedtbrand/at skiverne brænder fast mindre.

Bacon på spyd:

Du kan også sætte bacon på et spyd som et bølget bånd og grille det ved indirekte varme som beskrevet ovenfor. Så er du sikker på, at dine skiver ikke falder ned i grillen.

Svøbt i bacon:

Svøb baconskiverne omkring grøntsager, en bøf eller en pølse. Ja, sågar dej kan svøbes i bacon og grilles. Prøv fx at grille baconsvøbte chilier, farsbomber eller majs, som vist herunder.

Vil du vide mere om bacon?

Find bacon inspiration her