Inspiration til påske- og pinsefrokosten

- Find inspiration til påskemad og pinsefrokost lige her -

Påske- og pinsefrokoster kan se ud på mange måder. Nogle er helt afslappede og kræver ikke den store forberedelse, mens andre er mere formelle, og her skal serveres lidt flere retter med et større planlægningsarbejde bag. Uanset hvordan højtiden forløber hjemme hos jer, har vi en masse sprøde opskrifter, der passer til en hyggelig stund med samvær og lækker mad.

PÅSKEPYNT MED KÆRLIGHED

Form skiver af bacon til hjerter. Bag dem i ovnen ved 200 °C til de er gyldne og sprøde. Klip dem til i kanten, når de er afkølede, så de får runde hjørner. En sjov idé der er let at lave.

ET SIKKERT HIT TIL BØRNENE

Et sundt og sikkert hit hos børnene er at lave sprøde grøntsagssnacks med fine, små vagtelæg og crispy bacon. Anret sprød bacon, snackgulerødder, hjertesalat, slikærter, radiser og vagtelæg i en sød skål.
En ret man gerne må spise med fingrene til påskefrokosten!

HJEMMELAVET BACONSNAPS

På påskebordet hører snapsen til, så hvorfor ikke lave din egen baconsnaps? Find opskriften på snapsen med et twist lige her.

GÆSTEGAVE ELLER VÆRTINDEGAVE

Lav en gæstegave i en lille cellofanpose. Læg mos i bunden og placér nogle fine forårsløg oven på. Sæt et smukt bånd omkring posen og skriv et lille ordsprog eller citat på et manillamærke, som bindes eller limes på gaven. Kan også bruges som en lille værtindegave.

BLOMSTER MED FYLDE

Få blomsteranretningen til at fylde mere ved at komme hønsenet ned i vasen. Blomsternes stilke stikkes imellem nettet og står derfor smukke og ranke.

LYS SKABER HYGGE

Lys på bordet skaber stemning. Lav dine egne unikke lysanretninger ved at smelte dine gamle stearinrester ned i smukke, gamle kaffekopper.

Find flere tips og opskrifter i vores artikler om forårets højtider

Vil du vide mere om bacon?

Find bacon inspiration her

Hvad spiser man til påske i Danmark?

Et traditionelt påskefrokost bord består næsten altid af danske frokost klassikere med rugbrød. En rigtig påskeret er hønsesalat, som du sagtens kan lave fra bunden og gøre ekstra smagfuld og knasende med sprødt bacon på toppen. Leverpostej med bacon og rødbede er også en favorit, der både fungerer til påske og pinse – faktisk på alle frokostborde.

 

Gode påskeretter til frokost

Vil du servere noget, der går lidt ud over den klassiske menu, kan du stadig tænke i baner, hvor der er inkluderet æg. Æg er nemlig en fast del af både påskepynten og påskebordet, og mange sætter lighedstegn mellem æg og påske. Du kan eksempelvis prøve solæg med bacon fyld, æggemuffins med bacon eller en egg benedict, hvis påskefrokosten holdes som en brunch.

 

Hvad kan man ellers lave til en påskefrokost?

Gennem de senere år har tapaskonceptet fået en del medvind. Det er nemlig en hyggelig måde at nyde et måltid, og det skaber et rum for at den enkelte kan vælge de retter, som falder i deres smag. Der findes en masse påske tapas opskrifter, og egentlig handler det bare om at vælge. Prøv eksempelvis at servere mini clubsandwiches, små hjemmebagte tarteletbunde med bacon eller butterdejsruller med pesto.