Inspiration til påske- og pinsefrokosten

- find opskrifter til påske og pinse

Påsken og pinsen står for døren. Det betyder samvær, hygge og ikke mindst god mad. 

Vi giver dig inspiration til lækre forårsretter til påske, pinse eller til en forårsfrokost med den nærmeste familie.

Vi har også samlet en række artikler, hvor vi sætter fokus på kærligheden til den gode mad og traditionerne bag nogle af de danske påsketraditioner.

Artiklerne byder på inspiration med skønne påskeopskrifter og pinseopskrifter samt eksempelvis hjemmelavet baconsnaps.

PÅSKEPYNT MED KÆRLIGHED

Form skiver af bacon til hjerter. Bag dem i ovnen ved 200 °C til de er gyldne og sprøde. Klip dem til i kanten, når de er afkølede, så de får runde hjørner. En sjov idé der er let at lave.

ET SIKKERT HIT TIL BØRNENE

Et sundt og sikkert hit hos børnene er at lave sprøde grøntsagssnacks med fine, små vagtelæg og crispy bacon. Anret sprød bacon, snackgulerødder, hjertesalat, slikærter, radiser og vagtelæg i en sød skål.
En ret man gerne må spise med fingrene til påskefrokosten!

HJEMMELAVET BACONSNAPS

På påskebordet hører snapsen til, så hvorfor ikke lave din egen baconsnaps? Find opskriften på snapsen med et twist lige her.

GÆSTEGAVE ELLER VÆRTINDEGAVE

Lav en gæstegave i en lille cellofanpose. Læg mos i bunden og placér nogle fine forårsløg oven på. Sæt et smukt bånd omkring posen og skriv et lille ordsprog eller citat på et manillamærke, som bindes eller limes på gaven. Kan også bruges som en lille værtindegave.

BLOMSTER MED FYLDE

Få blomsteranretningen til at fylde mere ved at komme hønsenet ned i vasen. Blomsternes stilke stikkes imellem nettet og står derfor smukke og ranke.

LYS SKABER HYGGE

Lys på bordet skaber stemning. Lav dine egne unikke lysanretninger ved at smelte dine gamle stearinrester ned i smukke, gamle kaffekopper.

Find flere tips og opskrifter i vores artikler om forårets højtider

Vil du vide mere om bacon?

Find bacon inspiration her