Røget mørbrad med urtekrydret rørægscreme

Røget mørbrad med urtekrydret rørægscreme

Ingredients, 4 persons

  • 160 g Fuldkornsrugbrød
  • 1 tsk. Smør
  • 2 Æg
  • 0.25 dl Fløde 18 %
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Kørvel
  • Purløg
  • 140 g Pålækker Røget Mørbrad
  • 0.5 Salat, egeløv

Procedure

Rugbrødet steges i smør på pande til det er gyldent og sprødt på begge sider.
Æg, smør og fløde blandes og varmes forsigtigt op i en gryde, hvor der røres hele tiden, så den ikke brænder på.
Krydres med salt og peber, og tages af blusset før det bliver for stift.
Purløg eller kørvel tilsættes.
Den røgede mørbrad anrettes på det smørstegte rugbrød, salat, og den cremede røræg kommes oven på og der toppes med purløg.

Røget mørbrad

Røget Mørbrad

Røget over bøgeflis

Til Pålækker Røget mørbrad bruger vi fint afpudset svinemørbrad. For at give dybde i smagen salter vi mørbraden og ryger den over bøgeflis. Resultatet giver det gode bid med en fin afstemt røgsmag. Som altid skærer vi Pålækker i ekstra tykke skiver - med så få tilsætningsstoffer som muligt og naturligvis uden fosfat.