Lufttørret skinke

med pocheret æg og kogte asparges

Ingredienser, 4 personer

  • 160 g Fuldkornsrugbrød
  • 20 g Smør, usaltet
  • 160 g Pålækker Lufttørret Skinke
  • 2 spsk. Eddike
  • 2 tsk. Havsalt
  • 4 stk. Hønseæg
  • 8 stk. Grønne asparges
  • 0,5 stk. Citron
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 4 knsp. Sort peber

Fremgangsmåde

Smør rugbrødet med smør og fordel den lufttørret skinke på skiverne.

Sæt vand over i en gryde. Når det koger, tilsætter du eddiken og saltet. Skru ned for varmen, så vandet simrer.

Slå æggene ud i en skål, et af gangen og hæld det forsigtigt ned i vandet. Saml hviden og blommen med to skeer. De skal pochere i 4-5 minutter. Tilbered et æg ad gangen i gryden.

Damp asparges i lidt vand i 1-2 minutter, vend dem herefter i citronsaft og olivenolie.

Anret til sidst asparges og de pocherede æg samt groft peber på spegeskinken.