Hamburgerryg med rygeostgrønne asparges, karse og malt

Hamburgerryg med rygeostgrønne asparges, karse og malt

  • 4 t. 20 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 100 g Kogt hamburgerryg
  • 50 g rygeost
  • 0,25 dl sødmælk
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 50 g fuldkornsrugbrød
  • 5 g smør
  • 4 grønne asparges
  • 0,25 dl rapsolie
  • 4 spsk. frisk karse

Fremgangsmåde

Fordel hamburgerrygskiverne på et stykke køkkenfilm i en rektangel på ca 10 x 20 cm.

Rør rygeosten op med mælk og smag til med salt og peber.

Smør rygeostcremen i en stribe ud på hamburgerryggen på den lange led og rul hamburgerryggen omkring cremen. Luk filmen af i begge ender og frys ca. 3-4 timer. Gem lidt rygeostcreme til anretning.

Skær rugbrødet ud i grove stykker, vend dem med smeltet smør og drys med salt. Rist brødet i ovnen, til det er sprødt, og afkøl det til stuetemperatur. Findel brødet i en blender, så det har størrelse som ymerdrys.

Brug de øverste 3 cm fra de grønne asparges, blancher dem i letsaltet vand og afkøl.

Del aspargeshovederne i 2 på langs og mariner dem med koldpresset rapsolie, lidt salt og peber.

Skær de frosne hamburgerrygruller ud i 4 cm stykker og placer på et fad (dette gøres i god tid, så rullerne ikke er frosne, når de skal spises).

Pynt med en lille stribe rygeostcreme på rullerne og ”lim” aspargeshovederne fast.

Pynt med karse og det ristede, findelte rugbrød.

Produkter