Svinemedaljoner i baconpå rosmarinspyd & grillet salat

Svinemedaljoner i baconpå rosmarinspyd & grillet salat

  • 1 t. 0 min.
  • 4 personer

Ingredienser

HONNINGMARINADE
  • 1 tsk. Honning
  • 1 spsk. Balsamico
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 0,25 tsk. Spidskommen
  • 0,5 tsk. Frisk chilipeber
  • Salt
  • Friskkværnet peber
KØD & BACON
  • 400 g Svinemørbrad (8 skiver, 3 cm tykke)
  • 8 skiver Bacon i skiver (150 g)
  • 8 stilke Rosmarin
GRØNTSAGER
  • 1 Aubergine
  • 1 Squash
  • 1 Gul peberfrugt
  • 1 Rød peberfrugt
GRILLNING
  • Oregano
  • 12 Små tomater
  • 1 spsk. Citronsaft
  • Olie
KØKKENREDSKABER
  • 1 Bradepande til grill

Svinemørbrad er magert kød, men når man vikler bacon rundt om(barderet), bliver resultatet både mørt og smagfuldt. I det hele taget opnåes gode resultater på grillen med fisk, skaldyr, kød og grøntsager, der bliver viklet med bacon inden tilberedning.


Fremgangsmåde

HONNINGMARINADE:
Bland honning, balsamico, olivenolie, spidskommen, chili, salt og peber, til en honningmarinade.

KØD & BACON:
Skær mørbrad ud i 8 stykker i ca. 3 cm tykke skiver.
Vikl en skive bacon om hver skive mørbrad.
Stik en kraftig rosmarinkvist ind i siden og helt gennem mørbradstykket, så baconskiven er fastholdt. (Rosmarinkvisten giver smag til kødet).

GRØNTSAGER:
Skyl grøntsagerne.
Skær aubergine og squash i skiver og drys dem med salt.
Rens peberfrugter for kerner og skær dem i mindre stykker.

GRILLNING:
Pensl kødstykkerne med honningmarinade og grill dem.
Grill først på fladerne og dernæst på baconkanterne.


Pensl grøntsagsstykkerne med lidt olie, drys med oregano og grill til grøntsagerne får grillmærker, læg derefter alle grøntsagsstykkerne og tomater i en oliesmurt bradepande på grillen.
Dryp grøntsagerne med citronsaft og olie.
Tilsæt eventuelt lidt vand, så der hele tiden er væde ved.

Vend grøntsagsstykkerne indimellem til de er møre og saften løber fra tomaterne.

SERVERING:
Server de grillede mørbrad medaljoner med grillede grøntsager.
Hæld væde fra de grillede grøntsager ved.

Produkter