Snobrød med baconmed bacon og syltede hybenblomster

Snobrød med baconmed bacon og syltede hybenblomster

  • 26 t. 0 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 10 g Gær
  • 2,5 dl Vand
  • 10 g Havsalt
  • 15 g Sukker
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 425 g Hvedemel
  • 2 dl Æbleeddike
  • 10 g Tørrede hybenblomster
  • 100 g Bacon i skiver
  • 1 tsk. Rapsolie
  • 5 Nelliker

Fremgangsmåde

Æbleeddiken gives et hurtigt opkog og hældes herefter over kronbladene fra hybenblomsterne. Blandingen skal stå tildækket og trække i 1 døgn.

Opløs gæret i lunkent vand sammen med salt, sukker og olivenolie, tilsæt mel lidt ad gangen til det ligner grød. Herefter tilsættes resten af melet, og det hele røres godt sammen.

Tag 4 små grene med en længde på 15 cm og en tykkelse på 1 cm. Gerne bøgegrene. Skyl dem først under vandhanen, herefter omvikles dejen omkring grenene.

Drys snobrødene let med mel og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve 20 min. under klæde og bag dem herefter ved 250º C i ca. 4-6 min.

Bacon steges på panden i en smule rapsolie, behøves dog ikke at steges helt sprød.

Snobrødet pyntes med bacon, nelliker og syltede hybenblomster.

Produkter