Smokey bacon meatloaf

med små kartofler og grov mandelpesto

Ingredienser, 4 personer

  • 500 g Hakket kalv og flæsk
  • 1 stk. Løg
  • 1 stk. Hønseæg
  • 1 tsk. Paprika
  • 2 tsk. Havsalt
  • 1 spsk. Oregano
  • 1 knsp. Hel muskatnød
  • 1 tsk. Madagascar peber
  • 1 spsk. Hvedemel
  • 250 g Bacon i skiver, rå
  • 800 g Kartoffel
  • 0,5 stk. Savoykål
  • 25 g Mandler
  • 20 g Persille
  • 25 g Parmesan 32+
  • 1 dl. Olivenolie
  • 0,5 stk. Citron

Fremgangsmåde

Rør farsen sammen med revet løg, æg, paprika, salt, tørret oregano, revet muskat, hakket madagascar peber og hvedemel. Lad gerne farsen hvile 15 minutter.

Læg baconskiver på et skærebræt, så de lige overlapper hinanden på langs. Form farsen som et ”brød” på tværs af baconskiverne og rul dem løst i farsen.

Løft Meatloafen over på risten og tænd op i røgeovnen. Meatloafen røges i 30-35 minutter. Alternativt steges meatloafen i forvarmet ovn ved 200º C i ca. 40 minutter. I midten af meatloafen bør der være 67º C. Lad kødet hvile 5-10 minutter inden servering.

Skrub kartoflerne og kog dem i salt vand.

Blanchér kort kålen i spilkogende vand.

Stød mandler, hvidløg, persille og parmesan i en morter og tilsæt herefter olie. Smag til med salt og citronsaft.

Vend kartofler og savoykål med den grove pesto og server med tykke skiver af den saftige meatloaf.

Produkter

Shobr_grafik_3.png






Køb dine Tulip produkter online

Shobr.com - Danmarks nye markedsplads for dagligvarebrands er spækket med lækre produkter, og nu kan du også finde dine Tulip favoritter på hylderne.

Besøg Shobr her