Råkostsalataf blomkål med sprødstegt bacon og brunet smør

Råkostsalataf blomkål med sprødstegt bacon og brunet smør

Ingredients, 4 persons

  • 250 g Bacon i skiver, rå
  • 1 stk. Blomkål
  • 250 g Smør, saltet
  • 80 g Mandler
  • 60 g Kapers

Procedure

Ovnen forvarmes til 180° C, baconskiverne placeres på bagepapir og kommes i ovnen i 8-10 minutter, til de er gyldne. Skiverne tages ud og afdryppes. Når de er afkølede, brækkes de i grove stykker.

Blomkålen skæres i kvarte. På et mandolinjern skæres så tynde skiver som muligt, og skiverne lægges i koldt vand i 20 minutter.

Smørret kommes i en gryde, og steges til det er let gyldent. Lad det få stuetemperatur, og sigt derefter den brændte valle fra gennem en fin sigte.

Mandlerne hakkes groft og brunes let i ovnen ved 160 °C i ca. 8 -12 minutter. Inden servering varmes det brunede smør, og mandler og kapers tilsættes.

Ved servering anrettes blomkålsskiverne med det ristede bacon.