Puylinser med bacon

Puylinser med bacon

Ingredients, 4 persons

LINSER
  • 200 g Grønne linser
BACON
  • 250 g Bacontern
  • Olie
GRØNTSAGER
  • 4 Skalotteløg
  • 1 Gulerod
  • 1 Porre
LINSER MED BACON
  • 2 Laurbærblade
  • 2 Timiankviste
  • Friskkværnet peber
  • 1 tsk. Baconstegefedt
SERVERING
  • Frisk timian
KØKKENREDSKABER
  • Køkkenrulle

De grønne puylinser fra naturområdet Le Puy i Auvergne midt i Frankrig er lidt mindre end andre grønne linser. Andre linser, f.eks. grønne, røde og gule er udbredt over det meste af verden. Linser er en enårig urt af ærteblomstfamilien. Der findes utallige sorter, og i det indiske køkken kaldes de dal. Linser har en kort kogetid og behøves ikke at sættes i blød, inden de koger. Puylinser med bacon er en fransk klassiker.


Procedure

LINSER:
Kom linserne i koldt vand i en gryde og bring vandet i kog.
Kog linserne 1 minut og skyl dem under koldt vand i et dørslag eller en sigte.

BACON:
Steg bacontern på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte bacontern på et stykke køkkenrulle.
Hæld stegefedtet fra i en skål. Tør panden af med køkkenrulle.

GRØNTSAGER:
Pil og skær skalotteløg i tern.
Skyl og skær gulerod i tern.
Skær den grønne top og bunden af porre. Skyl porren og skær den i skiver.

LINSER MED BACON:
Svits løg og linser i bacon stegefedt i en gryde.
Tilsæt gulerodstern og porreskiver. Tilsæt laurbærblade og timian.
Tilsæt bacontern og svits. Kværn med peber.
Dæk linseblandingen med kogende vand og kog ved svag varme under låg i ca. 30 minutter til linserne er møre.

SERVERING:
Anret retten på en tallerken eller i en skål og server den varm og pyntet med frisk timian.

Produkter