Porresuppemed bacon

Porresuppemed bacon

  • 1 t. 0 min.
  • 4 personer

Ingredienser

BACON
  • 120 g Bacon i skiver
  • 1 tsk. olie
GRØNTSAGER
  • 8 porrer
  • 2 stilke bladselleri
  • 200 g kartofler
  • 2 fed hvidløg
PORRESUPPE
  • 1,5 l bouillon
  • 1,5 dl fløde
  • Salt
  • Friskkværnet peber
PYNT
  • Lysegrøn, fintstrimlet porretop
KØKKENREDSKABER
  • Køkkenrulle
  • Blender

Klassisk engelsk suppe, "Leak and potato soup", serveres kold om sommeren og varm om vinteren. Måske kombinationen med porrer og kartofler i en suppe er mere en fransk ret og kendt som "Vichyssoise". Den gode smag er faktisk kendt i mange lande, der også har retten på menukortet som en nationalret.


Fremgangsmåde

BACON:
Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle. Hæld stegefedtet fra i en skål.
Tør panden af med køkkenrulle.

GRØNTSAGER:
Skær toppen og bunden af porrer, skyl dem grundigt, så de er helt rene for jord.
Snit porrer i tynde skiver (gem meget fintsnittet porreskiver af det lysegrønne til pynt).
Skyl og snit bladselleri i skiver. 
Skræl kartofler og skær dem i tern. Pil og hak hvidløg.

PORRESUPPE:
Varm baconfedt i en gryde og tilsæt porreskiver og hakket hvidløg.
Steg ved svag varme i ca. 5 minutter til porreskiverne er bløde og møre.
Tilsæt bladselleriskiver, kartoffeltern og bouillon.
Kog ved svag varme under låg til kartoffelstykkerne er kogt møre (ca. 30 minutter).
Tilsæt fløde, salt og friskkværnet peber og blend suppen.
Kom suppen tilbage i gryden.

SERVERING:
Skær den lysegrønne del af porretop i meget tynde (papirstynde) skiver.
Servér porresuppen varm garneret med baconstrimler og pyntet med tynde lysegrønne porreskiver.

Produkter