Pesto og tapenadepesto med bacon & Tapenade med bacon

Pesto og tapenadepesto med bacon & Tapenade med bacon

Ingredients, 8 persons

  • 70 g Bacon i skiver, rå
  • 50 g Pinjekerner
  • 1 fed Hvidløg
  • 1 bdt. Frisk basilikum
  • 40 g Parmesan 32+
  • 1 tsk. Kapers
  • 2 tsk. Hvidvinseddike
  • 2 dl. Olivenolie
  • 1 tsk. Havsalt
  • 2 knsp. Sort peber
  • 800 g Franskbrød
  • 0.5 stk. Frisk chilipeber
  • 125 g Soltørrede tomat i olie, hele
  • 1 spsk. Eddike

Procedure

Pesto med bacon:
Steg 30 g baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne. Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle. Finhak de stegte baconskiver.

Rist pinjekerner på en tør pande ved mellemvarme og afkøl dem.

Pil og hak hvidløg.

Blend hakket bacon, pinjekerner og hvidløg. Tilsæt basilikumblade og blend til en pasta. Tilsæt revet parmesan, kapers, vineddike og 1 dl olie og blend til en jævn masse. Juster tykkelsen med olivenolie. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Server pesto som snacks på små ristede brødskiver.

Tomat tapenade med bacon:
Steg 40 g baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne. Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle. Finhak de stegte baconskiver.

Skyl, rens chili for kerner og hak den. Blend tørrede tomater i olie med 1 dl olivenolie, hakket chili og lagereddike. Smag tapenaden til med salt og friskkværnet peber.