Pecanpie

med karamelliseret bacon

Ingredienser, 4 pers.

  • 150 g Hvedemel
  • 25 g Flormelis
  • 100 g Smør, saltet
  • 2 stk. Æggeblomme
  • 100 g Bacon i skiver, rå
  • 1 tsk. Rapsolie
  • 1 dl. Sirup
  • 125 g Brunt rørsukker
  • 2 stk. Hønseæg
  • 0,5 tsk. Vanillesukker
  • 200 g Tørret pecannød

Fremgangsmåde

Sigt hvedemel og flormelis ned i en skål.

Smuldr 80 g smør til en konsistens som revet ost. Saml dejen med æggeblommerne og pak dejen ind i plastfilm. Lad dejen hvile 20 minutter i køleskabet.

Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne. Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle. Hak de stegte baconstykker i små stykker.

Tænd ovnen på 175° C (varmluftovn 160° C).

Rul dejen ud og læg den i en tærteform. Læg bagepapir på tærtedejen, mens tærtebunden forbages 10 minutter ved 175° C. Fjern papir og bag tærtebunden endnu 5 minutter.

Varm sirup op til kogepunktet i en gryde. Tag gryden fra varmen og lad det afkøle lidt.

Pisk 20 g smør og sukker sammen, tilsæt de hele æg et ad gangen under konstant piskning. Rør sirupsblandingen og vaniljesukker i dejen.

Fordel nødderne i tærtebunden og hæld massen over.

Fordel de stegte baconstykker over sukkermassen.

Dæk tærten med alufolie og bag den 35 minutter ved 175° C.

Fjern alufolien og bag den yderligere 15-25 minutter. Hold øje med tærten. Hvis den begynder at blive mørkebrun de første 10-15 minutter, skal den straks dækkes med alufolie og bages færdig til midten i tærten hæver op og farven bliver brun.

Shobr_grafik_3.png






Køb dine Tulip produkter online

Shobr.com - Danmarks nye markedsplads for dagligvarebrands er spækket med lækre produkter, og nu kan du også finde dine Tulip favoritter på hylderne.

Besøg Shobr her