Pecanpiemed karamelliseret bacon

Pecanpiemed karamelliseret bacon

Ingredients, 10 persons

DEJ
  • 150 g Hvedemel
  • 25 g Flormelis
  • 100 g Koldt smør
  • 2 Æggeblommer
BACON
  • 100 g Bacon i skiver
  • 1 tsk. Olie
FYLD
  • 1 dl. Lys sirup
  • 125 g Rørsukker
  • 2 Æg
  • 0.5 tsk. Vaniljesukker
  • 200 g Pekannødder
KØKKENREDSKABER
  • Køkkenrulle
  • Tærteform, ca. 20 cm
  • Tørrede bønner
  • Alufolie

Den amerikanske klassiker serveres især til højtider og ved særlige begivenheder. Kagen er meget sød og spises nærmest som konfekt. At bacon skulle have lov til at blande sig i så fint selskab kræver mod, men smagen overrasker. Er det bacon i kagen? Uden at vide det, bliver det vel næppe gættet ved en blindsmagning.


Procedure

DEJ:
Sigt hvedemel og flormelis ned i en skål. Smuldr smørret i til konsistensen er som revet ost.
Saml dejen med æggeblommerne og pak dejen ind i plastfilm.

Lad dejen hvile 20 minutter i køleskabet.

BACON:
Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle.
Hak de stegte baconstykker i små stykker.

DEJ:
Sæt ovnen på 175°C (varmluftovn 160°C).
Rul dejen ud og læg den i en tærteform. 
Læg bagepapir på tærtedejen og fyld med tørrede bønner, så tærtesiderne holdes på plads, mens tærtebunden forbages 10 minutter ved 175°C. 
Fjern papir og bønner og bag tærtebunden endnu 5 minutter.

FYLD:
Varm sirup op til kogepunktet i en gryde.
Tag gryden fra varmen og lad det afkøle lidt.


Pisk smør og sukker sammen, tilsæt æggene et ad gangen under konstant 
piskning. Rør sirupsblandingen og vaniljesukker i dejen.


Fordel nødderne i tærtebunden og hæld massen over.
Fordel de stegte baconstykker over sukkermassen.


Dæk tærten med alufolie og bag den 35 minutter ved 175°C. 
Fjern alufolien og bag den yderligere 15-25 minutter. 
Hold øje med tærten. Hvis den begynder at blive mørkebrun de første 10-15 
minutter, skal den straks dækkes med alufolie og bages færdig til midten i tærten hæver op og farven bliver brun.

Prøv om pien er bagt ved at stikke i sukkermassen med en kniv. 
Sukkermassen skal slippe kniven.