Pærer, bønner og bacon

Pærer, bønner og bacon

  • 50 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 2 løg
  • 600 g små kartofler
BACON
  • 200 g Bacon i skiver
  • olie
  • 7,5 dl grøntsagsbouillon
  • 1 tsk. bacon stegefedt
  • Salt
  • Friskkværnet peber
BØNNER
  • 200 g grønne bønner
  • Salt
  • 0,5 tsk. tørret sar
KØKKENREDSKABER
  • Køkkenrulle
PÆRER
  • Pærer (små, faste)
  • Bouillon

Den tyske ret "Birnen, Bohnen und Speck" smager godt. Man kan ligefrem fornemme smagen, når man hører ordene. Den traditionelle nordtyske ret er opstået i sensommeren, hvor pærerne var modne og bønnerne høstklare, samtidig med tørringen og rygningen af grisekødet til vinteren. På tallerkenen mødes den røgede, salte smag med pærernes sødme og den syrlige marinade på bønnerne.


Fremgangsmåde

BACON:
Skær baconskiverne i ca. 6 cm lange stykker.
Steg baconskiverne på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle.
Hæld stegefedtet fra i en skål. Tør panden af i køkkenrulle.

Pil og hak løg. Vask og skær kartoflerne i tern.
Steg hakkede løg i bacon stegefedt til de er klare.
Tilsæt kartoffeltern og svits dem 2 minutter.
Tilsæt bouillon og kog i 12-15 minutter.
Krydr med salt og friskkværnet peber.

BØNNER:
Skær stilke og spidser af bønnerne.
Kog bønnerne 5-8 minutter i vand tilsat salt og sar.
Skyl bønnerne i koldt vand (så kogningen i bønnerne stopper).

PÆRER:
Del pærer, fjern kerner og skær dem i skiver.
Kog pæreskiverne til de er netop møre i bouillon i ca. 3 minutter.

SERVERING:
Server kartoffel-løgblandingen drysset med de stegte baconstykker og anret med kogte bønner og pærer.

Produkter