Ovnbagt fisk med bacon

Ovnbagt fisk med bacon

Ingredients, 4 persons

  • 600 g Kartoffel
  • 2 tsk. Havsalt
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 4 knsp. Sort peber
  • 500 g Kulmulefilet
  • 250 g Bacon i skiver, rå
  • 0.25 bdt. Frisk oregano
  • 100 g Spinat
  • 0.5 stk. Romainesalat
  • 2 stk. Citron

Procedure

Tænd ovnen på 210° C.

Skrub kartoflerne, og kog dem med skræl på i letsaltet vand, til de er møre. Det tager ca. 20 minutter.

Vend kartoflerne med olivenolie, salt og peber, og læg dem i et ovnfad. Bag dem 15 minutter i ovnen, til de er gyldne.

Skær fisken i 4 ensartede stykker. Pak hver filet ind i 4 skiver bacon, drys med oregano, og krydr med peber. Læg fisken i et lille ovnfad ved siden af kartoflerne, og bag den i ca. 10 minutter.

Skyl spinaten i flere hold koldt vand.

Skyl romainesalatbladene. Lad både spinat og salat dryppe godt af i en sigte, eller slyng bladene i en salatslynge.

Server fiskestykkerne med de ovnstegte kartofler og spinatsalat, og server med citroner skåret i halve.

Stil olivenolie frem på bordet, så man selv kan dryppe lidt olie over sin anretning.