Old Fashioned BI-Bourbonog kammuslinge-baconspid

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Old Fashioned BI-Bourbonog kammuslinge-baconspid

  • 25 t. 45 min.
  • 4 personer

Ingredienser

BI (BACONINFUSED) BOURBON
  • 3 skiver bacon (ca. 60 g)
  • Olie
  • 75 cl bourbon whiskey
KANDISERET BACON
  • 150 g bacon i skiver
  • Brun farin
OLD FASHIONED BI-BOURBON
  • 1 skive appelsin
  • 1 strimmel citronskal, usprøjtet
  • 1 isterning
  • 0,5 skive kandiseret bacon
  • 5 cl bourbon
  • 2 stænk angostura
  • 2 hele kirsebær
BLANDET KRYDDERI
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk. salt
  • 1 spsk. paprika
  • 1 tsk. sort peber
  • 1 tsk. cayennepeber
KAMMUSLINGER PÅ BACONSPYD
  • 12 skiver bacon (ca. 250 g)
  • 12 store kammuslinger
  • Kviste af timian og oregano
  • Friskkværnet peber
KØKKENREDSKABER
  • 1 kande
  • Bagepapir
  • 1 whiskeyglas
  • 12 bambusspyd
  • Bageplade med bagepapir
Print opskrift

Whiskyklassikeren Old Fashioned menes at være blevet til på Pendennis Club, en herreklub i Kentucky og opfundet af en bartender på klubben i 1880'erne i form af en cocktail. Ingredienserne er enkle; bourbon, angostura, citron eller appelsin, en isterning og sødmen af en sukkerknald, der her erstattes af det søde fra kandiseret bacon. Overraskelsen består i at tilføre whiskeyen en røget smag af bacon via "baconinfusion".


Sådan tilbereder du retten

BI (BACONINFUSED) BOURBON:
Steg 60 g baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er stegte og fedtet er smeltet fra.
Hæld baconfedtet fra og sigt det ned i en kande med 75 cl bourbon og rør rundt.
Dæk kanden til med folie og sæt den i fryseren 1-2 døgn.
Sigt fedtet fra blandingen først gennem en sigte og filtrer dernæst gennem et kaffefilter.
Hæld den filtrerede bourbon på flaske.

KANDISERET BACON:
Varm ovnen op til 200 °C.
Læg 150 g baconskiver på en bageplade med bagepapir og drys dem med brun farin.
Bag til sukkeret smelter og vend baconskiverne.
Bag videre til baconskiverne bliver brune, tag dem ud, og læg dem på en bagerist.

OLD FASHIONED BI-BOURBON:
Skær en skive appelsin og en strimmel af citronskal.
Kom is og bourbon i et whiskyglas.
Dryp 2 stænk Angostura i.
Sæt 1 skive kandiseret bacon i.
Dekorere med 1/2 skive appelsin på kanten af glasset. Servér straks pyntet med kirsebær og citronstrimmel på et bambusspyd.

KAMMUSLINGER PÅ BACONSPYD:
Pil hvidløgsfed, finhak dem med saltet, og bland det med paprika, sort peber og cayennepeber. Krydr kammuslingerne på alle sider med blandet krydderi.

Varm ovnen op til 175 °C.
Læg alle baconskiverne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen til de bliver lysebrune i kanterne, men stadig er bløde, og lad baconskiverne køle noget af.

Skru ovnen op til 230 °C.

Rul 1 skive bacon, kviste af timian og oregano om hver kammusling og stik et bambusspyd igennem i midten, så baconskiven fastholdes. Bag kammuslinge- og baconspyddene ca. 3 minutter på hver side.

SERVERING:
Sæt kammuslinge- og baconspyddene på et serveringsfad.