Nøddefyldt oksemørbradmed bacon-smør og grøntsager

Nøddefyldt oksemørbradmed bacon-smør og grøntsager

  • 2 t. 45 min.
  • 4 personer

Ingredienser

BACON-SMØR
  • 150 g Bacon i tern
  • 250 g Smør
  • 1 spsk. Frisk oregano
  • Friskkværnet peber
  • Olie
VALNØDDEFYLD
  • 2,5 dl Frisk basilikum
  • 1,5 dl Valnøddekerner
  • 1 fed Hvidløg
  • 2 spsk. Citronsaft
  • 0,5 dl Revet parmesan
  • 2 spsk. Smør
  • Salt
  • Friskkværnet peber
MØRBRADBØFFER
  • 800 g Oksemørbrad (bøffer af 4 cm tykkelse)
GRØNTSAGER MED BACON
  • 12 Grønne asparges
  • 6 skiver Bacon i skiver (125 g)
  • Olivenolie
  • 2 Løg
  • 12 Tomater
KØKKENREDSKABER
  • Stiks eller kødnåle

Fremgangsmåde

BACON-SMØR:
Steg bacontern på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne. Afdryp de stegte bacontern på et stykke køkkenrulle.
Gør smørret blødt.
Hak oreganobladene fint. 
Hak de sprødstegte bacontern.

Rør 250 g smør sammen med finthakket bacon, finthakket oregano og friskkværnet peber. 
Form smørret til en ca. 4 cm tyk pølse på et stykke madpapir, rul sammen, og læg pakken i køleskab eller fryser.

VALNØDDEFYLD:
Hak basilikumblade og valnøddekerner. Pil og finhak hvidløg.
Rør hakkede basilikumblade, hakkede valnøddekerner, hvidløg, 25 g smør, revet parmesanost og citronsaft sammen.
Smag til med salt og peber.

MØRBRADBØFFER:
Skær kødet ud til bøffer, og skær en lomme i siden af hver bøf.
Kom valnøddefyld i og luk med stiks eller kødnåle.

GRØNTSAGER MED BACON:
Bræk rodenderne af aspargesene, hvor de naturligt knækker.
Vikl 1/2 skive bacon om hver asparges.
Pil løg og skær dem i kvarte. 
Pensl grøntsagerne med lidt olivenolie.

GRILLNING:
Gnid mørbradbøfferne med lidt olivenolie og krydr dem med salt og friskkværnet peber.
Grill mørbradbøfferne ved god varme ca. 4-5 minutter på hver side.

Grill aspargesene med bacon til de er gyldne. 
Grill løg og tomater til de har fået mærker efter grillristen og begynder at falde sammen.

SERVERING:
Server straks de varme mørbradbøffer med en skive baconsmør og dertil grillede grøntsager.