Marmorerede solæg med baconfyld

Ingredienser, 4 personer

  • 10 stk. Hønseæg
  • 1 L. Vand
  • 150 g Bordsalt
  • 4 stk. Rødløg
  • 150 g Bacon i tern
  • 2 spsk. Mayonnaise
  • 1 spsk. Dijonsennep
  • 2 spsk. Purløg

Fremgangsmåde


En sønderjysk klassiker med en lille bacontwist. Æggene skal forberedes i god tid og trække i mindst 3 dage i saltlagen.  Til gengæld pynter de flot op på ethvert frokostbord, og er en sjov måde at give de sædvanlige 1/2 kogte æg med mayonnaise et lækkert bacontvist.

Marmorerede solæg: 
Kog æggene i 12 minutter.

Lad dem køle af og tril dem på bordet til skallen ”krakelerer”.

Kog 1 l vand op med salt og de brune skaller fra løgene.

Køl lagen lidt af og hæld den over æggene. Lad dem ligge i lagen på køl i mindst 3 dage inden servering. 

Ved servering:
Pil æggene og del dem i to. 

Fjern blommerne og rør dem med sennep, mayonnaise og halvdelen af de stegte bacontern. 

Fyld fordybningen op med blandingen, og pynt af med resten af baconternene og finthakket purløg på toppen.

 

 

Se hvordan du laver marmorerede solæg med baconfyld her

MRtTdbo00rY

Produkter

Shobr_grafik_3.png






Køb dine Tulip produkter online

Shobr.com - Danmarks nye markedsplads for dagligvarebrands er spækket med lækre produkter, og nu kan du også finde dine Tulip favoritter på hylderne.

Besøg Shobr her