Majs og baconchowdermed rejer

Majs og baconchowdermed rejer

  • 55 min.
  • 4 personer

Ingredienser

BACON
  • 150 g Bacon i skiver
  • Olie
REJER
  • 350 g rå rejer
  • 1 spsk. bacon stegefedt
GRØNTSAGER
  • 2 løg
  • 2 stængler bladselleri
  • 500 g kartofler
  • 400 g majskerner, friske (evt. optøede)
  • 6 dl hønsebouillon
  • 1 dl mælk
  • 0,5 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. bacon stegefedt
SERVERING
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Grovflutes
PYNT
  • Purløg

I Amerika er en chowder en betegnelse for ekstra tyk suppe eller en gryderet med fisk, skaldyr og grøntsager. Oprindelsen af chowders er uklar. Nærmest man kommer det er en gryderet, hvor dagens fiskefangst blev lagt i en stor gryde med tilgængelige råvarer.


Fremgangsmåde

BACON:
Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle.
Hæld stegefedtet fra i en skål. Tør panden af i køkkenrulle.

REJER:
Varm bacon stegefedt op på panden og steg rejerne til de bliver røde.
Tag rejerne op og læg dem fra.

GRØNTSAGER:
Pil og hak løg.
Skyl og snit bladselleri i skiver. Skræl og riv kartoflerne groft.
Svits hakkede løg i bacon stegefedt til de er klare.
Tilsæt bladselleriskiver, groftrevne kartofler og majskerner.
Svits blandingen mens den vendes i ca. 2 minutter.
Tilsæt hønsebouillon, mælk, timian og kog til kartoflerne er møre (ca. 20 minutter).

SUPPEN:
Afkøl halvdelen af majssuppeblandingen og blend til den er glat.
Kom den blendede majssuppeblanding tilbage i gryden og varm suppen op.

SERVERING:
Pil og tilsæt rejerne.
Smag til med friskkværnet peber og salt.
Servér suppen varm med baconskiver, drys med purløg og dertil en skive brød.

Produkter