Lun sortkålssalat

Lun sortkålssalat

Ingredients, 4 persons

  • 1 Kg Svinenakke
  • 4 stk. Laurbærblad
  • 10 stk. Hel peberkorn
  • 2 stilk Frisk timian
  • 2 stk. Løg
  • 125 g Bacon i skiver, rå
  • 100 g Mandler
  • 1 stk. Rødløg
  • 30 g Æbleeddike
  • 1 tsk. Havsalt
  • 4 knsp. Sort peber
  • 50 g Creme fraiche 38 %
  • 80 g Sortkål

Procedure

Svinenakken skæres i 3 stykker på langs og kommes i en gryde sammen med laurbærblade, peberkorn, timian og løg i kvarte. Ingredienserne dækkes med vand og småsimrer i ca. 1 time. Derefter tages gryden af varmen og afkøles, indtil man kan plukke kødet med fingrene.

Baconskiverne steges sprøde.

Når de er let gyldne tilsættes mandler og rødløg i ringe på samme pande og steges med i 1 minut. Æbleeddiken tilsættes og koges hurtigt af.

Det hele vendes sammen og smages til med salt og peber.

Creme fraiche lunes i en gryde og smages til med salt og peber.

Sortkålen vendes hurtigt i creme fraichen og anrettes på tallerken. Der er vigtigt, at kålen ikke koger i creme fraichen og dermed falder sammen.

Det plukkede svinekød anrettes spredt på en tallerken. Kålbladene lægges imellem stykkerne af kød, og der pyntes til sidst med bacon- og mandelsaute.