Kyllingesalatmed ananas og bacon-karrydressing

Kyllingesalatmed ananas og bacon-karrydressing

  • 50 min.
  • 4 personer

Ingredienser

BACON
  • 250 g Bacon i skiver
  • Olie
KYLLING
  • 400 g kyllingefilet
  • 1 spsk. baconstegefedt
  • Salt
  • Friskkværnet peber
ANANAS
  • 2 skiver ananas, friske (eller evt. fra dåse)
BACON-KARRYDRESSING
  • 50 g Bacon i skiver
  • 1 tsk. karry
  • 2 tsk. baconstegefedt
  • 0,5 rødløg
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. lys sirup
  • 0,5 dl mayonnaise
  • 2,5 dl cremefraiche
SERVERING
  • Grøn salat
  • 2 spsk. ristede jordnødder
  • Skiver af brød
KØKKENREDSKABER
  • Køkkenrulle

Fremgangsmåde

BACON:
Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne. Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle.
Hæld stegefedtet fra i en skål. Tør panden af med køkkenrulle.
Hak baconskiver.

KYLLING:
Steg kyllingefilet i bacon stegefedt på en pande. Drys med salt og kværn med peber.
Skræl ananas og skær frugten i mindre stykker – eller – brug ananas fra dåse og lad stykkerne dryppe af i en sigte.

BACON-KARRYDRESSING:
Svits karry kort til den dufter på panden i bacon stegefedt. Tag den svitsede karry op.
Finhak rødløg. Finhak 50 g. baconskiver til dressingen.
Rør citronsaft og sirup sammen.
Rør mayonnaise med cremefraiche, karry, finthakkede rødløg og citron-sirupblandingen sammen.
Bland den finthakkede bacon i dressingen.

SERVERING:
Skær kyllingefilet i tynde skiver.
Anret salat på en tallerken med kyllingeskiver, ananasstykker, bacon-karrydressing og stykker af stegte baconskiver.
Drys med ristede jordnødder og servér med brød.

Produkter