Kebab bacon-rejermed avocadosalat

Kebab bacon-rejermed avocadosalat

  • 35 min.
  • 4 personer

Ingredienser

MARINADE
  • 2 fed hvidløg
  • 1 frisk chilipeber
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 citron
  • 1 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
REJER
  • 32 sorte tigerrejer
  • 16 skiver Bacon i skiver (330 g)
KØKKENREDSKABER
  • 4 træspid
SALAT
  • 4 avocadoer
  • 1 rødløg
  • 1 dl persille
  • 1 spsk. rapsolie
  • Salt
  • Friskkværnet peber
SERVERING
  • Brød

Kebab er et persisk ord, der betyder grillet, roterende kød. I Tyrkiet anses kebab som kogekunst, og man kan opnå svendebrev i kunsten at fremstille kebab. Man er ikke udlært kok, men beskæftiger sig med kød. Mest populært kendes det oprejste spyd med mange lag af kød, der skæres fra, hvor det nederste lag kød derfor er det mest saftige.


Fremgangsmåde

MARINADE:
Pil og hak eller pres hvidløg.
Rens og finhak chili.
Rør olivenolie, citronsaft, hakket hvidløg, hakket chili, salt og peber sammen.

REJER:
Pil rejerne og lad haleviften blive siddende. Vikl et stykke bacon om hver reje.
Sæt rejerne på spyd. Pensl rejerne med marinade.
Grill rejespyddene.

SALAT:
Skær avocado over på langs, fjern stenen.
Huk en skarp kniv i stenen og drej, så stenen løsner sig, og fjern stenen.
Skær de halve avocadoer i både. Træk skindet af.
Skær avocadokødet i tern og dryp det med citronsaft.

Pil og hak rødløg. Skyl, afdryp og hak persille.

Kom avocadostykkerne i en skål, drys rødløg og hakket persille over.
Dryp avocadosalaten med citronsaft og olie.
Krydr med salt og friskkværnet peber.

SERVERING:
Servér kebab bacon-rejer med avocadosalat og ristet brød.

Produkter