Kartoffel-bacon-souffle

Kartoffel-bacon-souffle

Ingredients, 4 persons

  • 1 kg Kartofler
  • 300 g Bacon i tern
  • 1 Løg
  • 50 g Smør
  • 2 Æg
  • 2.5 dl Creme fraiche
  • 1 fed Hvidløg
  • 3 spsk. Purløg

En bagt kartoffelmos rørt med bacontern, stegefedt fra bacon og løg. Tilberedt og gratineret i portionsskåle med ”skjult” fyld af cremefraiche, der løber ud, når gæsten stikker skeen i herligheden. 


Procedure

Skræl kartoflerne og kog dem møre i usaltet vand.

Steg baconternene på en pande til de tager farve. Tilsæt løg og lad dem svitse med til de er klare og møre. 

Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem. Pisk dem sammen med smør til en tyk, glat mos.

Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk til mosen er ensartet og fin. Vend stegt bacon og løg samme med fedtstoffet fra panden i mosen. 

Kom mosen i en sprøjtepose med en stor tyl, hvis du har en. Ellers kan du bruge en frysepose, hvor du klipper hul i det ene hjørne, som sprøjtepose.

Smør portionsskålene eller cocotterne og sprøjt lidt mos i bunden og rundt langs siden, så der er en lille fordybning i midten. 

Rør cremefraichen med hvidløg og purløg og kom en god klat i hver fordybning. 

Sprøjt et lag kartoffelmos over fyldet i en pæn top og sørg for at fyldet er lukket helt inde. 

Bag i en 175° forvarmet ovn i 12-14 minutter alt efter størrelsen, til mosen er let gylden.

Produkter