Karamelliserede kammuslingermed vagtelæg, syrnet fløde og tørsaltet bacon

Karamelliserede kammuslingermed vagtelæg, syrnet fløde og tørsaltet bacon

Ingredients, 4 persons

  • 2 spsk. Creme fraiche 38 %
  • 1 dl. Piskefløde
  • 0.5 stk. Citron
  • 1 tsk. Havsalt
  • 4 knsp. Sort peber
  • 2 tsk. Hvidt sukker
  • 6 stk. Vagtelæg
  • 0.25 stk. Romainesalat
  • 12 stk. Kammusling
  • 2 spsk. Rapsolie
  • 25 g Smør, saltet
  • 100 g Bacon i skiver, rå
  • 0.25 bdt. Brøndkarse

Procedure

Cremefraiche, fløde og citronsaft piskes sammen til cremet konsistens og tilsmages med salt, peber og sukker.

Vagtelæggene kommes i kogende vand i 2 minutter og 30 sek. Æggene tages straks op og køles af i koldt vand. Pilles derefter.

Salaten skylles i vand og afdryppes. Hvert blad skæres op på langs i tre stykker, hvor der er stok på hvert stykke. Herefter marineres de i den syrnede fløde.

Kammuslingerne steges på en rygende varm pande i rapsolie, til de er flot gyldne, hvorefter de krydres med salt og peber. Inden de tages af panden tilsættes smør, der gerne må brunes lidt. Smørret anvendes som stegesky-sauce på retten.

Baconskiverne steges gyldne på en middelvarm pande med en lille smule rapsolie.

Kammuslingerne anrettes med salatblade, stegesky fra kammuslingerne samt baconskiverne.

Pynt med brøndkarse eller stedmoderblomster.