Kalvemørbradmed kartoffelpuré og sprød bacon

Kalvemørbradmed kartoffelpuré og sprød bacon

  • 50 t. 15 min.
  • 4 personer

Ingredienser

MØRBRAD
  • 175 g Bacon i skiver
  • 800 g kalvemørbrad
  • 100 g fedtnet
KARTOFFELPURÉ
  • 6 bagekartofler
  • 300 g smør
  • 1 dl letmælk
  • 6 knsp. sort peber
PYNT
  • 60 g stort hvedebrød
  • 2,5 dl rapsolie
  • 1 tsk. havsalt
  • 80 g oksemarv uden ben
  • Peber
SYLTEDE TYTTEBÆR
  • 75 g vand
  • 75 g sukker
  • 100 g tyttebær
SYLTEDE PERLELØG
  • 12 perleløg
  • 2 dl eddike
  • 5 hele peberkorn
  • 100 g sukker
KØKKENREDSKABER
  • Husholdningsfilm

Fremgangsmåde

SYLTEDE PERLELØG:
Perleløgene pilles og skæres over fra top til bund. Eddike, peberkorn og 100 g sukker koges op og hældes kogende over løgene. Opbevares på køl i min. 2 døgn inden brug.

SYLTEDE TYTTEBÆR:
Vand og 75 g sukker koges op og hældes over tyttebær. Opbevares 1 døgn på køl inden brug.

MØRBRAD:
På bordet lægges et glat stykke husholdningsfilm.

Herpå lægges baconskiverne taglagt, til det passer med længden af mørbraden. Mørbraden placeres ovenpå, og den rulles stramt ind i baconskiverne. Fedtnettet bredes ud, mørbraden med baconsvøbet lægges ovenpå, og der rulles to omgange - resten skæres væk. Der må gerne være 4 cm net i hver ende af mørbraden, som bukkes ind under den.

Stilles på køl utildækket i 2 timer. Brunes derefter på alle sider på en middelvarm pande i rapsolie. Placeres på en rist i ovnen. Tilberedes ved 85 °C til en kernetemperatur på 56 °C (ca. 20-30 minutter afhængig af kødets tykkelse).

KARTOFFELPURÉ:
Bagekartoflerne vaskes og bages helt møre i ovnen ved 180 °C. Derefter, mens den er varm, graves kartoflen ud af skrællen med en ske, presses gennem en sigte og der tilsættes 30% smør af kartoffelmængden. Derefter samles kartoffelpuréen med letmælk til rette konsistens og smages til med peber. Puréen må først få salt lige inden servering.

PYNT:
Brødet plukkes i grove stykker og steges af i varm rapsolie, til de er gyldne. Afdryppes på fedtsugende papir og krydres med salt.

Marven tilberedes i ovnen på et stykke bage papir ved 90 °C i 10 minutter, til den er hvid og blank. Krydres med salt og peber.

Efter endt tilberedning skæres kalvemørbraden på langs. Placér mørbraden med skærefladen opad og dekorer med oksemarv, crouton, syltede tyttebær samt syltede perleløg.

Servér retten med kartoffelpuré.

Produkter