Kalvemørbrad

med kartoffelpuré og sprød bacon

Ingredienser, 4 personer

  • 175 g Bacon i skiver, rå
  • 800 g Kalvemørbrad
  • 100 g Fedtnet
  • 6 stk. Bagekartoffel
  • 300 g Smør, usaltet
  • 1 dl. Letmælk
  • 6 knsp. Sort peber
  • 60 g Stort hvedebrød
  • 2,5 dl. Rapsolie
  • 1 tsk. Havsalt
  • 80 g Oksemarv uden ben
  • 75 g Vand
  • 175 g Hvidt sukker
  • 100 g Tyttebær
  • 12 stk. Perleløg
  • 2 dl. Eddike
  • 5 stk. Hel peberkorn

Fremgangsmåde

På bordet lægges et glat stykke husholdningsfilm.

Herpå lægges baconskiverne taglagt, til det passer med længden af mørbraden. Mørbraden placeres ovenpå, og den rulles stramt ind i baconskiverne. Fedtnettet bredes ud, mørbraden med baconsvøbet lægges ovenpå, og der rulles to omgange - resten skæres væk. Der må gerne være 4 cm net i hver ende af mørbraden, som bukkes ind under den.

Stilles på køl utildækket i 2 timer. Brunes derefter på alle sider på en middelvarm pande i rapsolie. Placeres på en rist i ovnen. Tilberedes ved 85° C til en kernetemperatur på 56° C (ca. 20-30 minutter afhængig af kødets tykkelse).

Bagekartoflerne vaskes og bages helt møre i ovnen ved 180° C. Derefter, mens den er varm, graves kartoflen ud af skrællen med en ske, presses gennem en sigte og der tilsættes 30% smør af kartoffelmængden. Derefter samles kartoffelpuréen med letmælk til rette konsistens og smages til med peber. Puréen må først få salt lige inden servering.

Brødet plukkes i grove stykker og steges af i varm rapsolie, til de er gyldne. Afdryppes på fedtsugende papir og krydres med salt.

Marven tilberedes i ovnen på et stykke bage papir ved 90° C i 10 minutter, til den er hvid og blank. Krydres med salt og peber.

Vand og 75 g sukker koges op og hældes over tyttebær. Opbevares 1 døgn på køl inden brug.

Perleløgene pilles og skæres over fra top til bund. Eddike, peberkorn og 100 g sukker koges op og hældes kogende over løgene. Opbevares på køl i min. 2 døgn inden brug.

Efter endt tilberedning skæres kalvemørbraden på langs. Placér mørbraden med skærefladen opad og dekorer med oksemarv, crouton, syltede tyttebær samt syltede løg.

Server retten med kartoffelpure.

Produkter

Shobr_grafik_3.png






Køb dine Tulip produkter online

Shobr.com - Danmarks nye markedsplads for dagligvarebrands er spækket med lækre produkter, og nu kan du også finde dine Tulip favoritter på hylderne.

Besøg Shobr her