Kalvemørbrad

med kartoffelpuré og sprød bacon

Ingredienser, 4 pers.

  • 175 g Bacon i skiver, rå
  • 800 g Kalvemørbrad
  • 100 g Fedtnet
  • 6 stk. Bagekartoffel
  • 300 g Smør, usaltet
  • 1 dl. Letmælk
  • 6 knsp. Sort peber
  • 60 g Stort hvedebrød
  • 2,5 dl. Rapsolie
  • 1 tsk. Havsalt
  • 80 g Oksemarv uden ben
  • 75 g Vand
  • 175 g Hvidt sukker
  • 100 g Tyttebær
  • 12 stk. Perleløg
  • 2 dl. Eddike
  • 5 stk. Hel peberkorn

Fremgangsmåde

På bordet lægges et glat stykke husholdningsfilm.

Herpå lægges baconskiverne taglagt, til det passer med længden af mørbraden. Mørbraden placeres ovenpå, og den rulles stramt ind i baconskiverne. Fedtnettet bredes ud, mørbraden med baconsvøbet lægges ovenpå, og der rulles to omgange - resten skæres væk. Der må gerne være 4 cm net i hver ende af mørbraden, som bukkes ind under den.

Stilles på køl utildækket i 2 timer. Brunes derefter på alle sider på en middelvarm pande i rapsolie. Placeres på en rist i ovnen. Tilberedes ved 85° C til en kernetemperatur på 56° C (ca. 20-30 minutter afhængig af kødets tykkelse).

Bagekartoflerne vaskes og bages helt møre i ovnen ved 180° C. Derefter, mens den er varm, graves kartoflen ud af skrællen med en ske, presses gennem en sigte og der tilsættes 30% smør af kartoffelmængden. Derefter samles kartoffelpuréen med letmælk til rette konsistens og smages til med peber. Puréen må først få salt lige inden servering.

Brødet plukkes i grove stykker og steges af i varm rapsolie, til de er gyldne. Afdryppes på fedtsugende papir og krydres med salt.

Marven tilberedes i ovnen på et stykke bage papir ved 90° C i 10 minutter, til den er hvid og blank. Krydres med salt og peber.

Vand og 75 g sukker koges op og hældes over tyttebær. Opbevares 1 døgn på køl inden brug.

Perleløgene pilles og skæres over fra top til bund. Eddike, peberkorn og 100 g sukker koges op og hældes kogende over løgene. Opbevares på køl i min. 2 døgn inden brug.

Efter endt tilberedning skæres kalvemørbraden på langs. Placér mørbraden med skærefladen opad og dekorer med oksemarv, crouton, syltede tyttebær samt syltede løg.

Server retten med kartoffelpure.

Shobr_grafik_3.png






Køb dine Tulip produkter online

Shobr.com - Danmarks nye markedsplads for dagligvarebrands er spækket med lækre produkter, og nu kan du også finde dine Tulip favoritter på hylderne.

Besøg Shobr her