Kærnemælkssuppe

med rygeost, æggeblomme, sprød bacon og dild-olie

Ingredienser, 4 personer

  • 3 dl. Fløde 18 %
  • 5 dl. Kærnemælk
  • 1 dl. Sødmælk
  • 100 g Rygeost, 40+
  • 1 tsk. Havsalt
  • 2 knsp. Sort peber
  • 100 g Bacon i tern
  • 100 g Kyllingeskind
  • 40 g Tørrede tranebær
  • 1 bdt. Dild
  • 2 dl. Rapsolie
  • 4 stk. Hønseæg

Fremgangsmåde

Fløde, kærnemælk, sødmælk, rygeost, salt og peber, kommes i en gryde, og varmes stille op. Det må ikke koge.

Når suppen er varm, blendes den med stavblenderen og smages til med salt og peber.

Baconternene ristes sprøde på en tør pande.

Kyllingeskindet skrabes med en kniv på bagsiden, således man får det meste fedt af. Derefter lægges det på en plade med bagepapir og tilberedes i ovnen ved 160º C i 15 minutter, til det er helt sprødt. Skindet afdryppes og hakkes i mindre stykker.

De tørrede tranebær hakkes en enkelt gang med kniven og blandes sammen med bacon og kyllingeskind.

Dilden plukkes groft fra stilkene og kommes i en blender sammen med rapsolien. Blandingen blendes i 4 minutter og sigtes gennem et klæde.

Ved anretning klækkes æggene, og blommen befries for hviden.

Blommen og baconternene anrettes i en dyb tallerken.

Suppen hældes over og pyntes med dild-olien.

Produkter