Kæmpe-cookiesmed chokolade & bacon

Kæmpe-cookiesmed chokolade & bacon

  • 50 min.
  • 10 personer

Ingredienser

BACON
  • 100 g Bacon i skiver
  • Olie
CHOKOLADE
  • 100 g Mørk chokolade
DEJ
  • 225 g Hvedemel
  • 1 knsp. Salt
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 0,75 tsk. Natron
  • 125 g Sukker
  • 75 g Smør
  • 2 spsk. Sirup
  • 1 Æg
KØKKENREDSKABER
  • Køkkenrulle
  • 1 Bageplade beklædt med bagepapir
  • 1 Bagerist

Skiftende mellem chokoladestykker og salte ingredienser forsaget af de stegte bacontern kan man aldrig vide, hvad der kommer i næste bid? Man vil bare have mere, uden at kunne stoppe med disse kæmpe cookies.


Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 170° C.

BACON:
Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle.

CHOKOLADE:
Hak mørk chokolade groft.

DEJ:
Sigt mel, salt, bagepulver og natron ned i en skål.
Tilsæt sukker og bland det godt sammen.
Kom smør og sirup i en gryde, varm ved svag varme til smørret er smeltet og afkøl til fingervarmt.
Pisk ægget sammen med det smeltede smør og kom det i melblandingen.
Bland alle ingredienserne godt sammen.
Rul dejen ud i en tyk pølse og del dejen i 10 lige store stykker.
Form dejstykkerne til kugler og fordel dem på bagepladen med god afstand.
Tryk dejkuglerne flade 6-7 cm i diameter.

Fordel chokoladestykker og baconstykker over hver kage og tryk dem ned i dejen.

BAGNING:
Bag kagerne i ovnen i 15-20 minutter.
Lad kagerne blive liggende på bagepladen, til de er blevet faste nok til at kunne flyttes over på en bagerist.


Tips & tricks

Opbevar kagerne i en tætsluttende kagedåse/beholder.

Produkter