Kæmpe cookiesmed chokolade & bacon

Kæmpe cookiesmed chokolade & bacon

Ingredients, 10 persons

  • 100 g Bacon i skiver, rå
  • 1 tsk. Rapsolie
  • 100 g Mørk chokolade
  • 225 g Hvedemel
  • 1 knsp. Havsalt
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 0.75 tsk. Natron
  • 125 g Hvidt sukker
  • 75 g Smør, saltet
  • 2 spsk. Sirup
  • 1 stk. Hønseæg

Procedure

Tænd ovnen på 170° C.

Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne. Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle.

Hak mørk chokolade groft.

Sigt mel, salt, bagepulver og natron ned i en skål. Tilsæt sukker og bland det godt sammen.

Kom smør og sirup i en gryde, varm ved svag varme til smørret er smeltet og afkøl til fingervarmt.

Pisk ægget sammen med det smeltede smør og kom det i melblandingen. Bland alle ingredienserne godt sammen.

Rul dejen ud i en tyk pølse og del dejen i 10 lige store stykker.

Form dejstykkerne til kugler og fordel dem på bagepladen med god afstand. Tryk dejkuglerne flade 6-7 cm i diameter. Fordel chokoladestykker og baconstykker over hver kage og tryk dem ned i dejen.

Bag kagerne i ovnen i 15-20 minutter.

Lad kagerne blive liggende på bagepladen, til de er blevet faste nok til at kunne flyttes over på en bagerist.