Julesyltemed rysteribs og bacon

Julesyltemed rysteribs og bacon

  • 13 t. 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 350 g Bacon i skiver
  • 1,5 kg ribbensteg
  • 4 laurbærblade
  • 10 hele peberkorn
  • 1 stilk frisk timian
  • 2 løg
  • 2 tsk. salt
  • 200 g fuldkornsrugbrød
  • 3 dl ribs
  • 15 g sukker
  • 3 spsk. grov sennep
  • 4 spsk. frisk karse

Fremgangsmåde

8 skiver bacon steges sprøde på en tør pande. De sidste 12 skiver skal steges, men ikke steges sprøde, da de skal bruges til at fore formen med.

Ribbenstegen skæres i grove stykker a 3 x 3 cm og kommes i en gryde sammen med laurbærblade, peberkorn, timian og løg i kvarte. Stykkerne dækkes med vand og småsimrer i ca. 2 timer. Derefter tages gryden af varmen og afkøles indtil man kan plukke kødet med fingrene. Det plukkede kød smages til med salt, peber og evt. noget af kogelagen.

En form med størrelsen 18 x 13 cm fores med det bløde bacon, og halvdelen af det plukkede svinekød kommes i formen. Læg derefter et lag med sprød bacon og tilsæt til sidst resten af det plukkede svinekød. Sylten sættes i pres i køleskabet natten over.

Det tyndskårede rugbrød lægges på en bageplade og bages ved 160 ºC i ca. 12 minutter.

Ribsene plukkes fra grenene og rystes sammen med sukkeret.

Sylten tages ud af formen og skæres i skiver.

Den grove sennep skylles under koldt vand i en sigte, således kornene bliver tilbage i sigten.

Oven på sylten bliver resten af ingredienserne anrettet sammen med kornene fra den grove sennep.

Produkter