Hvedermed Baconkrymmel

Hvedermed Baconkrymmel

Ingredients, 20 persons

  • 100 g Bacon i skiver, rå
  • 50 g Gær
  • 2 dl. Vand
  • 50 g Flormelis
  • 1 stk. Hønseæg
  • 75 g Smør, saltet
  • 5 g Kardemomme
  • 10 g Havsalt
  • 550 g Hvedemel

Procedure

Tulip bacon kommes på bageplade i ovnen og steges sprøde ved 180º C i ca. 10-12 minutter.

Vent til skiverne er helt afkølede og hak derefter skiverne i små stykker.

Opløs gæret i det lunkne vand og tilsæt herefter flormelis, æg, smør, kardemomme, salt og Tulip bacon stykker. Herefter blandes mel i.

Dejen æltes blank og smidig ca. 6-10 min. Dejen står 15-20 min. et lunt sted.

Form 20 boller og sæt dem tæt på en bageplade. Bollerne efterhæver 45-60 min. et lunt sted under et fugtigt klæde. Bollerne bages 15-20 min. ved 200º C. Når bollerne er afkølet skæres de over.

Hvederne ristes i ca. 5 min. ved 225-230º C i ovnen.