Hjemmelavede pølser

med bacon og lun kartoffelsalat

Ingredienser, 0 personer

  • 1 Kg Hakket svinekød 6%
  • 10 g Nitritsalt
  • 5 g Kartoffelmel
  • 1,25 dl. Vand
  • 100 g Hel stykke bacon
  • 4 stilk Frisk salvie
  • 0,5 fed Hvidløg
  • 1 stk. Løg
  • 500 g Svinespæk, rygspæk
  • 1 pk. Svinetarm (pølsetarm)
  • 12 stk. Små kartofler med skræl
  • 3 spsk. Creme fraiche 38 %
  • 2 tsk. Havsalt
  • 25 g Tulip Færdigstegt bacon
  • 0,25 bdt. Frisk timian

Fremgangsmåde

Først laves en ”bindefars”, som pølsefarsen baseres på.

300 g. svinekød blendes i foodprocessor med nitritsalt i ca. 1 min. Derefter tilsættes kartoffelmelet og blendes yderligere 1 min. Det kolde vand tilsættes langsomt, indtil der opnås en lind og homogen masse.

Bacon, 12 salvieblade, pillet hvidløg og løg, 700 g. hakket svinekød og hakket spæk til pølsefarsen køres gennem kødhakkeren. Derefter røres det hele sammen med bindefarsen, indtil der opnås en ensartet masse.

Tarmen lægges i blød i koldt vand, og krænges derefter på pølsestopperen (en sprøjtepose kan også bruges). Tarmen fyldes med fars. Hvis der er luftlommer prikkes de med en kødnål.

Derefter snores der små pølser (6-8 cm) – hver anden skal drejes modsat. De blancheres 15 min. ved 70º C. Skal hvile 1 time på køl inden ristning.

Kartoflerne koges møre i saltet vand og pilles. Vendes herefter i cremefraichen og tilsmages med salt.

Kartoffelsalaten anrettes med de stegte pølser og den stegte bacon, og retten pyntes med timiankviste.

Færdigstegt bacon i skiver

Færdigstegt bacon

Tulip Færdigstegt Bacon er nemt og lige til at bruge i færdige retter eller salater, for vi har sprødstegt den for dig. Prøv Tulip Færdigstegt Bacon til supper, sandwich eller burger uden selv at skulle have besvær med at stege baconen.

Shobr_grafik_3.png






Køb dine Tulip produkter online

Shobr.com - Danmarks nye markedsplads for dagligvarebrands er spækket med lækre produkter, og nu kan du også finde dine Tulip favoritter på hylderne.

Besøg Shobr her