Gyldne vafler

med hjemmelavet flødeis, ristet baconkrymmel og hybenkompot

Ingredienser, 4 pers.

  • 50 g Smør, saltet
  • 150 g Hvedemel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 550 g Hvidt sukker
  • 250 g Kærnemælk
  • 2 stk. Hønseæg
  • 100 g Bacon i tern
  • 5 dl. Sødmælk
  • 5 dl. Piskefløde
  • 200 g Pasteuriseret æggeblomme
  • 2 stk. Gelatine, husblas
  • 75 g Vand
  • 75 g Eddike
  • 500 g Hyben

Fremgangsmåde

Smelt smør i en gryde ved svag varme.

Rør hvedemel, bagepulver, 50 g sukker, kærnemælk, æg og smeltet smør sammen til en homogen masse. I massen vil der være lidt smørklumper, men det gør ikke noget. Bages på et varmt vaffeljern.

Steg bacon sprødt på en pande.

Mælk, fløde, 250 g sukker og gelatine koges op. Når det koger, hældes halvdelen over æggeblommerne, mens der piskes. Det hele hældes tilbage i gryden, hvorefter det sigtes og afkøles.

Isen er beregnet til at køre på en ismaskine. Efter isen har fået konsistens på ismaskinen, tilsættes de sprødstegte bacontern.

Vand, eddike og 250 g sukker koges op. Når det koger, tilsættes hyben. Kog kompotten op igen, og tag det herefter af varmen. Kompotten skal helst stå og sætte sig et døgn på køl inden brug.

Vafler, is og hybenkompot anrettes fint på en desserttallerken.

Produkter

Shobr_grafik_3.png






Køb dine Tulip produkter online

Shobr.com - Danmarks nye markedsplads for dagligvarebrands er spækket med lækre produkter, og nu kan du også finde dine Tulip favoritter på hylderne.

Besøg Shobr her