Forloren haremed ribsgelé

Forloren haremed ribsgelé

Ingredients, 4 persons

FORLOREN HARE
  • 2 Løg
  • 250 g Hakket grisekød
  • 250 g Hakket oksekød
  • 2 spsk. Rasp
  • 1 tsk. Groft salt
  • 0.5 tsk. Friskkværnet peber
  • 1 spsk. Vand
  • Olie
  • 250 g Bacon i skiver
KARTOFLER
  • 800 g Små kartofler
SAUCE
  • 5 dl Vildtbouillon
  • 2 dl Piskefløde
  • Ribsgele
  • Majsstivelse
  • Madkulør
PYNT
  • Persille
KØKKENREDSKABER
  • 1 Ovnfast fad

Indbagt i bacon serveret med brun sauce og kartofler er forloren hare en populær traditionel dansk farsret - især i den kolde tid.


Procedure

Tænd ovnen på 175° C.

FARS TIL FORLOREN HARE:
Pil og riv løg.
Rør/ælt hakket grisekød og oksekød med revet løg, rasp, groft salt, peber og vand sammen til en fast fars.
Form farsen til et aflangt brød og læg det i et smurt ovnfast fad.
Læg baconskiver tæt tværs over til farsbrødet er helt dækket.
Sæt fadet på en rist midt i ovnen i 45-60 minutter afhængigt af portionsstørrelsen.

KARTOFLER:
Vask kartofler og kog dem i vand tilsat salt til de er møre (ca. 20 minutter).

SAUCE:
Tag den stegte forlorne hare op og læg den på et skærebræt.
Sigt stegevæden fra fadet ned i en gryde.
Tilsæt vildtbouillon, piskefløde og ribsgelé.
Kog saucen op og jævn den til en tyk sauce med majsstivelse rørt ud i koldt vand.
Tilsæt eventuelt kulør.
Smag til med salt og kværn med peber.

SERVERING:
Server forloren hare i skiver med kartofler, sauce, persilledrys og ribsgelé.