Forårs tarte flambée

Forårs tarte flambée

Ingredients, 4 persons

  • 15 g Gær
  • 3 dl Vand
  • 600 g Hvedemel
  • 1.5 tsk. Salt
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 300 g Bacon i tern
  • 2 Løg
  • 250 g Flødeost

Klassikeren fra Alsace: Tynd bund toppet med flødeost, løg og bacon og bagt ved høj varme i ovnen. Perfekt til en uformel gæstefrokost.


Procedure

Rør gæren ud i vandet og tilsæt mel, salt og olie. Ælt dejen sammen til den er ensartet og smidig. Tilsæt evt. lidt ekstra mel, hvis dejen er for våd. 

Lad dejen hæve tildækket og lunt i 1 time.

Slå dejen ned og del dejen i to kugler. 

Lad dem hvile tildækket, mens du forbereder fyldet.

Steg bacon og løg på en pande, til løgene er klare. Lad det køle af.

Rul dejen meget tyndt ud i to store ovaler eller rektangler. Det er her du starter, hvis du vælger den hurtige model med en færdiglavet pizzadej.

Smør et lag flødeost på og fordel bacon og løg på de to bunde. 

Varm ovnen op til 230 °C. Lad en bageplade være i ovnen, mens den varmer op, så den bliver rigtig varm. 

Bag bundende på den varme bageplade ved 230 °C i 6-8 minutter, til de er sprød og gyldne i kanten.

prøve2.jpg

 

 

Klassiske retter med et bacontwist


Få inspiration til indbydende, lækre opskrifter, som kan anvendes til frokostbordet, serveres til aftenmåltidet eller bruges som tapas og tilbehør.

Læs mere om højtidsopskrifterne her

Produkter