Focacciabagt i kobbergryde med bacon og rosmarin

Focacciabagt i kobbergryde med bacon og rosmarin

  • 25 t. 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 5 g Gær
  • 3 dl Vand
  • 250 g Italiensk hvedemel
  • 130 g Durumhvedemel
  • 10 g Rugmel
  • 10 g Havsalt
  • 4 spsk. Olivenolie
  • 2 stilke Frisk rosmarin
  • 80 g Bacon i skiver
  • 1 tsk. Flagesalt

Fremgangsmåde

Gær og vand røres sammen.

Melet tilsættes og dejen køres på røremaskine i 17 min. på lidt over middelhastighed. Når tiden er gået tilsættes saltet og røres yderligere 1 min.

Dejen tildækkes med husholdningsfilm og stilles herefter på køl. Dejen skal hvile på køl 24 timer.

2 stk. kobbergryder smøres med olie, og heri kommes friske rosmarinkviste mens 2 skiver bacon placeres rundt i siden af gryderne.

Derefter hældes 300 g dej i hver gryde. Dejen skal hæve til den rammer kanten af gryden. Når det sker tilsættes endnu et par kviste rosmarin på sammen med saltflagerne samt resten af olien.

Stik en finger i dejen 5 steder, således der bliver nogle huller med olie og rosmarin.

Focacciaerne bages i en forvarmet ovn ved 250º C i 12 min. Herefter vendes brødet ud af gryden og bages yderligere 6 min.

Mængden af olie i gryden og dejen gør, at brødet får en dejlig sprødstegt skorpe på brødet.

Produkter