Durumsandwichmed bacon, tomater & ost

Durumsandwichmed bacon, tomater & ost

  • 12 t. 25 min.
  • 4 personer

Ingredienser

LANGTIDSHÆVET DURUMBRØD
  • 15 g Gær
  • 5 dl Vand
  • 2 tsk. Salt
  • 3 spsk. Olivenolie
  • 250 g Durumhvedemel
  • 400 g Hvedemel, type 00
BACON
  • 250 g Bacon i skiver, rå
FYLD
  • 150 g Cheddarost
  • 7 Tomater
  • Salatblade
  • 1 dl Rød pesto
KØKKENREDSKABER
  • Køkkenrulle

Der er en stor tilfredsstillelse i at tilberede maden og oven i købet selv bage brødet. Har man brødet og nogle stegte skiver bacon, er der ikke langt til en selvkomponeret favoritsandwich.


Fremgangsmåde

LANGTIDSHÆVET DURUMBRØD:
Giver 6-8 små flutes eller boller.
Rør gæren ud i vandet sammen med salt og olie, og rør durummelet i. Tilsæt hvedemel og ælt til dejen er glat.
Dæk skålen til, og stil dejen i køleskabet i ca. 12 timer, f.eks. natten over.

Tænd ovnen på 250° C.

Tag dejportioner ud på en bageplade med bagepapir, form dem til små flutes eller boller, drys dem med lidt durummel og lad dem hæve ca. 30 minutter.
Sæt en skål med vand i bunden af ovnen.
Stil brødene i ovnen og bag dem 6 minutter.
Tag skålen med vand ud af ovnen og sænk temperaturen til 180° C og bag yderligere ca. 15 minutter.

BACON:
Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle.

FYLD:
Skær skiver af cheddarost.
Skyl og skær tomaterne i skiver.
Skyl, afdryp salatblade og del dem eventuelt.
Skær flutes eller boller i halve.
Smør alle brødfladerne med pesto.
Læg salat på det underste halve brød. Læg baconskiver på salaten.
Læg tomatskiver på baconskiverne.
Læg osteskiver på og luk sandwichen med det øverste halve brød.

Produkter