Chokoladekagemed kandiseret bacon & orangesirup

Chokoladekagemed kandiseret bacon & orangesirup

Ingredients, 4 persons

  • 150 g Bacon i skiver, rå
  • 20 g Brun farin
  • 200 g Mørk chokolade
  • 20 g Smør, saltet
  • 2 stk. Pasteuriseret æggeblomme
  • 2 stk. Pasteuriseret æggehvide
  • 1 dl. Ahornsirup
  • 0.5 stk. Appelsin

Procedure

Varm ovnen op til 200° C.

Læg baconskiver på en bageplade med bagepapir og drys dem med brun farin. Bag til sukkeret smelter og vend baconskiverne. Bag videre til baconskiverne bliver brune, tag dem ud af ovnen og afkøl dem. Hak baconskiverne groft.

Hak chokoladen groft og kom den i en glasskål. Sæt glasskålen over en mindre gryde med kogende vand og smelt chokoladen. Tag skålen fra og lad chokoladen køle noget af.

Smør cylinderformene (1 1/2 dl i størrelse pr. stk.) indvendig med rigeligt smør.

Rør æggeblommerne i den afkølede chokolademasse (er chokoladen for varm, vil æggeblommen koagulere og blive småklumpet).

Pisk æggehvider stive. Fold forsigtigt den stiftpiskede æggehvide med chokoladeblandingen og 3/4 af de hakkede baconskiver. Fyld de smurte forme op med chokoladen og drys hakket bacon over.

Sæt portionsformen i ovnen og bag dem i ca. 8 minutter.

Tag de færdigbagte chokoladedesserter ud af ovnen og lad dem køle af. Chokolade-dessertkagerne skal være meget bløde indeni.

Kog sirup og appelsinsaft i en gryde til siruppen er tyktflydende.

Skub forsigtigt chokoladedesserterne fra formen ved brug af en kniv med et smalt blad og sæt dem på tallerkenen. Hæld orangesirup ved og pynt med strimler af appelsinskal.

Server straks.