Champignon pizzamed bacon og mozzarella

Champignon pizzamed bacon og mozzarella

  • 1 t. 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 15 g gær
  • 4 dl vand
  • 0,5 spsk. salt
  • 0,5 spsk. sukker
  • 1 spsk. olivenolie
  • 500 g hvedemel
  • 200 g friske champignon
  • 1 bdt. bredbladet persille
  • 1 citron
  • 4 knsp. sort peber
  • 250 g Bacon i skiver
  • 250 g frisk mozzarella
  • 80 g revet mozzarella
  • 40 g revet parmesan

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i lunkent vandet i en stor skål. Tilsæt salt, sukker og olie. Rør/ælt mel i lidt ad gangen, til dejen slipper skålen. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter. Slå dejen ned, og lad den hæve op igen i ca. 20 minutter.

Del dejen i 2 dele, som du ruller tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Læg de 2 pizzabunde på hver sin bageplade oven på et ark bagepapir. Tænd ovnen på 200 °C.

Rens champignonerne, og skær dem i skiver. Bland champignoner, grofthakket persille, citronskal og olie i en skål. Krydr med salt og peber.

Skær bacon i strimler, og steg dem let. Fordel champignonblandingen over pizzabundene. Top med bacon og de 2 slags mozzarellaost.

Bag pizzaerne i den forvarmede ovn i ca. 20 minutter, til de er gyldne og sprøde.

Servér dem på et fad, og drys med ekstra persille og friskrevet parmesanost.

Produkter