Champignon pizzamed bacon og mozzarella

Champignon pizzamed bacon og mozzarella

Ingredienser, 4 personer

  • 15 g Gær
  • 4 dl. Vand
  • 0,5 spsk. Havsalt
  • 0,5 spsk. Hvidt sukker
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 500 g Hvedemel
  • 200 g Friske champignon
  • 1 bdt. Bredbladet persille
  • 1 stk. Citron
  • 4 knsp. Sort peber
  • 250 g Bacon i skiver, rå
  • 250 g Frisk Mozzarella, 45+
  • 80 g Revet mozzarella 45+
  • 40 g Revet parmesan

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i lunkent vandet i en stor skål. Tilsæt salt, sukker og olie. Rør/ælt mel i lidt ad gangen, til dejen slipper skålen. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter. Slå dejen ned, og lad den hæve op igen i ca. 20 minutter.

Del dejen i 2 dele, som du ruller tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Læg de 2 pizzabunde på hver sin bageplade oven på et ark bagepapir. Tænd ovnen på 200° C.

Rens champignonerne, og skær dem i skiver. Bland champignoner, grofthakket persille, citronskal og olie i en skål. Krydr med salt og peber.

Skær bacon i strimler, og steg dem let. Fordel champignonblandingen over pizzabundene. Top med bacon og de 2 slags mozzarelaost.

Bag pizzaerne i den forvarmede ovn i ca. 20 minutter, til de er gyldne og sprøde.

Server dem på et fad, og drys med ekstra persille og friskrevet parmesanost.

Hjemmesiden bruger cookies

Nogle bruges til statistik og andre sættes af tredjeparts tjenester. Ved at klikke videre accepterer du brugen af cookies. Vis detaljer