Bagt rødebedesalat

med gedeost

Ingredienser, 4 pers.

  • 125 g Bacon i skiver, rå
  • 2,5 Kg Rå rødbede
  • 2 tsk. Havsalt
  • 80 g Gedeost

Fremgangsmåde

Baconskiverne lægges på bagepapir og sættes i ovnen ved 60º C i ca. 3 timer, til de er helt tørre. Skiverne tages ud og afkøles.

Skræl 2 kg rødbeder (resten af rødbederne skal bruges senere) og kør dem gennem en frugtjuicer 2 gange. Herefter sigtes rødbedejuicen og reduceres i en gryde med 2/3, til det får lidt konsistens og begynder at smage kraftigt af rødbede.

Rødbederne, 2 stk. og gerne aflange bages i ovnen ved 160º C i 2 timer til de har fået lidt skorpe og er møre. Efter afkøling pilles skindet af, og rødbederne kan trevles i lange stykker. Rødbederne krydres med salt.

Rødbedestrimlerne lunes og placeres tilfældigt på tallerknen, gedeosten smuldres i store stykker ud over, og rødbedebladene anrettes, så de stritter i forskellige retninger. Baconskiverne anrettes ovenpå.

Den varme rødbedesauce hældes på til sidst.

Shobr_grafik_3.png






Køb dine Tulip produkter online

Shobr.com - Danmarks nye markedsplads for dagligvarebrands er spækket med lækre produkter, og nu kan du også finde dine Tulip favoritter på hylderne.

Besøg Shobr her