Bagt kartoffelmos med bacon

med porrer og sprød brødskorpe

Ingredienser, 4 pers.

  • 1 Kg Kartoffel
  • 2 spsk. Smør, saltet
  • 2 dl. Sødmælk
  • 2 tsk. Havsalt
  • 4 knsp. Sort peber
  • 1 Kg Porre
  • 375 g Bacon i skiver, rå
  • 50 g Parmesan 32+
  • 100 g Franskbrød
  • 100 g Mozzarella, 45+
  • 1 spsk. Tørret timian
  • 1 stk. Baguette
  • 0,5 stk. Salat, egeløv
  • 40 g Rucolasalat

Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne, og kog dem 20 minutter i usaltet vand. Hæld vandet fra på nær det, der lige dækker bunden.

Mos kartoflerne groft med en elpisker. Tilsæt smør, og rør videre med elpiskeren, mens du langsomt tilsætter mælk, til mosen har en passende konsistens. Smag til med salt og peber.

Tænd ovnen på 200° C.

Rens porrerne, og skær dem i 3 cm lange stykker.

Klip Tulip bacon skiverne i 3 x 3 cm store stykker, og steg dem gyldne og sprøde på en tør pande. Bland Tulip Bacon og porrer i et ildfast fad. Krydr med salt og peber.

Læg kartoffelmosen hen over bacon-porre-blandingen som et tykt låg.

Riv parmesanosten på et rivejern.

Skær skorperne af brødskiverne, og smuldr dem til grove brødkrummer. Drys brødkrummerne over kartoffelmosen, og drys derefter med parmesan, revet mozzarella og timian.

Bag kartoffelmosen i den forvarmede ovn i ca. 35 minutter, til retten er gylden og sprød på toppen.

Server med brød og grøn salat.

Shobr_grafik_3.png






Køb dine Tulip produkter online

Shobr.com - Danmarks nye markedsplads for dagligvarebrands er spækket med lækre produkter, og nu kan du også finde dine Tulip favoritter på hylderne.

Besøg Shobr her