Bacontarteletter

Ingredienser, 4 personer

  • 3 pk. Bacon i skiver, rå
  • 1 pk. Filodej
  • 1 tsk. Olivenolie

Fremgangsmåde


Prøv noget nyt, og lav en utraditionel tarteletskål af filodej og bacon. Fyld den med hvad du har lyst til eller prøv med en lækker, frisk fyld af salat med tomater, ærter, asparges  og bacontern samt en mild sennepsdressing smagt til med estragon som frisk og anderledes ”tarteletfyld”.
Steg baconskiverne på en pande i lidt fedtstof, til de lige netop tager farve. De må endelig ikke blive sprøde.

Tag dem af panden og lad dem køle let af og gem stegefedtet, det skal du bruge til at pensle filodejen med, så den bliver sprød og får en god smag.
Del hver af baconstrimlerne i to stykker på den lange led.
Læg 3-4 strimler i hvert hul i en muffinbageform som en stjerne.
Fold fillodejspladerne ud og skær dem i kvadrater på ca. 10x10 cm.
Pensl med olie og baconstegefedt og læg dem sammen lagvis, lidt forskudt af hinanden. I alt 3 lag.

Pres dejen ned i formen med bacon, og sørg for at de er presset helt ud til kanten, så der bliver god plads til fyld i den færdige ”tarteletskål”.
Fold evt. baconenderne om kanten på fillodejen, så de holder faconen.
Bag dem i en 175° forvarmet ovn med varmluft i 10-12 minutter til dej og bacon er sprød og smuk gylden. 

 

 

Se hvordan du laver bacontarteletter her

qC34XXCe7Bs

Produkter

Shobr_grafik_3.png






Køb dine Tulip produkter online

Shobr.com - Danmarks nye markedsplads for dagligvarebrands er spækket med lækre produkter, og nu kan du også finde dine Tulip favoritter på hylderne.

Besøg Shobr her