Baconkartofler og fritter

kartofler og fritter med bacon

Ingredienser, 4 personer

  • 16 stk. Små kartofler med skræl
  • 500 g Bacon i skiver, rå
  • 16 stk. Tandstikker
  • 1 spsk. Frisk chilipeber
  • 1 bdt. Purløg
  • 1,5 dl. Hvedemel
  • 0,5 tsk. Bagepulver
  • 2 dl. Sødmælk
  • 1 stk. Hønseæg
  • 0,5 tsk. Cayennepeber
  • 2 tsk. Havsalt
  • 4 knsp. Sort peber

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 225º C.

Vask de små kartofler grundigt. Brug halvdelen af bacon her, og vikl en skive bacon om hver kartoffel og fastgør baconskiverne med stiks/tandstikker. Læg kartoflerne i et ildfast fad og sæt dem i ovnen til baconen er gylden og sprødstegt (ca. 20 minutter). Server bacon-kartoflerne som snacks.

Hak chili og purløg fint.

Bland mel og bagepulver. Pisk melblandingen sammen med det meste af mælken, æg og cayennepeber. Dejen skal være så tyk, at den hænger ved kødet. Juster tykkelsen af frituredejen med mælk. Drys med salt og kværn med peber.

Varm fritureolien op. Skær den anden halvdel af baconskiverne i mindre stykker, 4-5 cm lange. Dyp baconskiverne halvt ned i frituredejen og kom dem bagefter i den varme fritureolie. Brug en madtang til at holde baconskiverne med. Frituresteg til dejen er gylden og baconskiverne er lysebrune og sprøde.

Tag baconfritterne op med en hulske. Læg den til afdrypning på et stykke køkkenrulle.

Server baconfritter som snacks.

Produkter