Baconbouillionmed råsyltet grønkål og grillede pærer

Baconbouillionmed råsyltet grønkål og grillede pærer

  • 50 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 l Hønsebouillon
  • 250 g Bacon i skiver
  • 8 stilk Frisk timian
  • 2 tsk. Havsalt
  • 50 g Grønkål
  • 50 g Valnødder
  • 1 spsk. Æbleeddike
  • 2 Pærer
  • 1 tsk. Kardemomme
  • 20 g Tyttebær

Fremgangsmåde

Hønsebouillon koges op og tages derefter af varmen. 150 g bacon og timian tilsættes. Lad bouillonen trække i 20 minutter.

Sigt suppen gennem et klæde og smag til med salt.

Skyl grønkålen og lad den dryppe af. Pluk den herefter i mindre stykker.

Skær 100 g bacon i grove stykker og ristes sprøde på en tør pande. Derefter tilsættes valnødder og grønkål, og det vendes et par gange rundt.

Panden tages hurtigt fra varmen, og der tilsættes eddike. Det er vigtigt at grønkålen ikke falder sammen, men stadigvæk er sprød.

Pærerne skæres i ½ cm skiver på langs, hvorefter de grilles på en rygende varm grillpande, indtil der kommer flotte grillstriber på pærerne. Pærerne tages af panden og krydres med kardemomme og salt.

Grønkålssalaten samt pærerne anrettes i dybe tallerkener som en luftig salat. Baconbouillonen hældes over salaten lige inden servering.

Pynt eventuelt med rå tyttebær.

Produkter