Bacon-syltet mørbradmed chili-tomatsalat, rucola-is og tomatbrød

Bacon-syltet mørbradmed chili-tomatsalat, rucola-is og tomatbrød

  • 6 t. 30 min.
  • 10 personer

Ingredienser

  • 900 g Svinemørbrad
  • 5 stilke Rosmarin
  • 1 tsk. Tørret timian
  • 1 tsk. Stødt koriander
  • 150 g Bacon i skiver
  • 50 g Kvark
  • 50 g Rucolasalat
  • 4 stk. Skalotteløg
  • 1 fed Hvidløg
  • 5 Tomater
  • 2 tsk. Rødvinseddike
  • 1 spsk. Rapsolie
  • 1 Frisk chilipeber
  • 2 Baguette

Fremgangsmåde

Læg mørbraden i et ovnfast fad, drys med rosmarin, timian og koriander, og sæt fadet i køleskabet natten over.

Skrab krydderierne af og læg bacon hen over kødet. Dæk fadet med folie og sæt det i ovnen ved 90° C i 6 timer, til centrumtemperaturen er 72° C. Brun herefter kødet på begge sider ved meget kraftig varme på en stegepande i alt 1-1½ min.

Blend kvark og rucola og kom det i isterningsbakker og sæt dem i fryseren i mindst 2 timer.

Pil og hak skalotteløg og hvidløg, og hak tomat i mindre tern. Bland det sammen i en skål sammen med rødvinseddike og rapsolie. Smag til med hakket frisk chilipeber, salt og peber.

Skær baguette i skiver og lun stykkerne i ovnen et par minutter. Fordel tomatsalaten på brødene.

Skær den bacon-syltede mørbrad i skiver. Anret chili-tomatsalaten på et fad sammen med mørbradskiverne og tomatbrødene. Læg rucola-isen ovenpå chili-tomatsalaten.

Produkter