Bacon-ris-kroketter

Bacon-ris-kroketter

  • 1 t. 0 min.
  • 4 personer

Ingredienser

SAFRANTRÅDE
  • 5 tråde safran
  • 1 spsk. kogende vand
BACON
  • 150 g Bacon i små tern
  • Olie
RIS
  • 0,5 løg
  • 5 dl vand
  • 300 g risottoris
  • 2 spsk. baconfedt
OST
  • 100 g mild ost
BACON-RIS-KROKETTER
  • 1 spsk. smør
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 2 pasteuriserede æg
  • Mel
  • Sammenpiskede æg
  • Rasp
FRITUREN
  • 1,5 l olie til friturestegning
KØKKENREDSKABER
  • Køkkenrulle
  • Frituregryde
  • Hulske

Bacon-ris-kroketter er en delikatesse fra Sicilien. Hemmeligheden er osten i midten, der smelter under friturestegningen og flyder sammen med smagen af bacon, når man bider kroketten over.


Fremgangsmåde

SAFRANTRÅDE:
Kom safrantrådene i 1 spsk. kogende vand og lad farven trække ud.

BACON:
Steg bacontern på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte bacontern på et stykke køkkenrulle.
Hæld stegefedtet fra i en skål. Tør panden af med køkkenrulle.

RIS:
Pil, hak og steg løg klare i bacon stegefedt.
Tilsæt ris og steg yderligere 3 minutter ved lavere varme.
Tilsæt 0,5 L vand og safranvæske og kog risene til de er klæbrige og kan formes.

OST:
Skær ost i små tern.

BACON-RIS-KROKETTER:
Bland ris med stegte bacontern og vend smør i den varme ris. Drys med salt og kværn med peber. Lad risen afkøle.

Tilsæt pasteuriseret æg et ad gangen og rør blandingen godt sammen. Risblandingen skal være fast og formbar.

Form i hånden små kugler af rismassen og pres en ostetern ind i midten af kuglerne og tril kuglerne mellem håndfladerne til de bliver runde.

Pisk æg sammen.
Tril kuglerne først i mel, dernæst sammenpiskede æg, og til sidst i rasp.

FRITUREN:
Frituresteg bacon-ris-kroketterne gyldne i godt varm olie i en gryde, tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på køkkenrulle.

SERVERING:
Servér kroketterne lune eller kolde.

Produkter