Bacon-pizza-lagkage

Ingredienser, 4 pers.

  • 375 g Bacon i skiver, rå
  • 600 g Pizzadej
  • 2 spsk. Sesamolie
  • 5 dl. Tomatsauce
  • 400 g Revet ost
  • 6 tsk. Oregano

Fremgangsmåde

Bred baconskiverne ud på 2 bageplader og steg baconskiverne halvt færdigt i ovnen, ca. 5 minutter ved 200º C. Baconskiverne skal stadig være bløde, men tilberedte. Tag ud, køl af og stil til side.

Den færdige pizzadej pakkes ud og udstikkes/skæres i 4 bunde, så de passer i springformens størrelse. Hvis der ikke er plads til 4 bunde på dejen, kan den sidste bund samles af den afskårne dej. Resten af den afskårne dej gemmes. Bundene forbages ca. 5-7 minutter ved 200º C. Tag ud, køl af og stil til side.

Beklæd springformen med bagepapir i bunden. Sprøjt fedtspray rundt i kanten af formen, eller smør med tyndt lag smagsneutral olie.

I bunden af springformen lægges den første forbagte pizzabund. Det er vigtigt, at bundene er skåret til, så de passer i formen. Herefter skal lagkagens sider bygges op. Den resterende rå dej, som ikke blev brugt til bundene, samles sammen og rulles/skæres ud til et aflangt rektangel på ca. 10 x 65 cm (afhængig af formen). Du kan skære efter kanten af springformen. Dejen placeres forsigtigt på indersiden af springformen og skal gå lidt udover toppen af springformen.

Smør bunden med en tyndt og jævnt lag pizzasovs/tomatsovs. Brug ca. 100 ml pr. bund. (Vi laver 4 lag i vores bacon-pizza-lagkage). Fordel ost ligeledes i et jævnt lag oven på sovsen. Brug ca. 100 g pr bund. Tag 5-6 skiver bacon fra og stil til side. De skal bruges til toppen. Den resterende bacon skæres/brækkes i grove mundrette stykker. Tag en 1/3-del af baconstykkerne og fordel oven på osten.

Læg nu næste bund ovenpå toppingen og gentag med tomatsovs, ost og bacon. Dette gentages igen med den 3 bund, og afsluttes med den sidste forbagte bund.

Kom tomatsovs/pizzasovs og ost på toppen.

Tag nu de hele skiver bacon og læg dem pænt på toppen.

Fold den dej der flød over kanten flot op, så man laver en fin skorpe på lagkagen. Bag hele bacon-pizza-lagkage-herligheden i ovnen ved 200º C i ca. 20-25 minutter til den er gennembagt og har fået en flot gylden farve. Dæk eventuelt toppen med sølvpapir de første 10-15 minutter, så toppen ikke bliver brændt før resten af lagkagen er bagt færdig. Bacon-pizza-lagkagen tages ud af ovnen og køles let.

Lad den stå i formen på de første 5-10 minutter, før du tager kanten af formen af. Slutteligt flyttes bacon-pizza-lagkagen over på et fad.

Shobr_grafik_3.png






Køb dine Tulip produkter online

Shobr.com - Danmarks nye markedsplads for dagligvarebrands er spækket med lækre produkter, og nu kan du også finde dine Tulip favoritter på hylderne.

Besøg Shobr her