Bacon-pandekager

Bacon-pandekager

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

DEJ
  • 300 g Mel
  • 0,5 tsk. Salt
  • 4 Æg
  • 5 dl Mælk
BACON
  • 12 skiver Baconskiver, ca. 200 g
TILBEHØR
  • Frugt efter ønske, evt. mango og kiwi
KØKKENREDSKABER
  • Køkkenrulle

På tysk "Schinkenspeckpfannkuchen". Pandekager er elsket i alle lande, både de søde til dessert og madpandekagerne uden sukker med kød og grøntsager. Pandekager med bacon smager godt, både nybagte og kolde. Sammen med frugt giver bacon-pandekager en god start på dagen.


Fremgangsmåde

DEJ:
Kom mel i en stor skål og form et hul i midten af melet. Kom salt, æg og mælk i midten af melet og pisk til dejen bliver blød. Hæld dejen i en kande med hældetud.

BACON:
Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne. Hæld stegefedtet fra i en skål. Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle.

PANDEKAGER:
Hæld 1 tsk. baconfedt på panden pr. pandekage. Drej panden rundt, så fedtet fordeler sig på panden. Hæld dejen på panden lidt efter lidt (ca. 2 dl dej), og drej panden rundt, så dejen fordeler sig. Bræk baconskiver i mindre stykker og drys dem over pandekagedejen. Steg pandekagerne. Start med at løfte dem lidt op hele vejen rundt i kanten, til de er klar til at vendes.

TILBEHØR:
Server pandekagen med stykker af frugt og grøntsager efter ønske.


Tips & tricks

Lad pandekagen glide over/løft den over på en tallerken.

Vend bunden opad på panden, hold tallerkenen med pandekagen under, vend - og pandekagen er vendt om på panden.

Steg pandekagen færdig.

Produkter