Bacon-oste-kyllingevinger

Bacon-oste-kyllingevinger

  • 2 t. 20 min.
  • 20 personer

Ingredienser

KRYDDERIER
  • 1 spsk. Paprika
  • 0,5 tsk. Tørret chilipeber
  • 1 tsk. Salt
  • 0,5 tsk. Peber
KYLLINGEVINGER
  • 20 Kyllingevinger
  • 400 g Bacon i skiver
  • Ost i skiver
URTEDIP
  • 2 stængler Bladselleri
  • 1 spsk. Klippet dild
  • 5 dl Creme fraiche eller yoghurt
  • 2 tsk. Salt
  • 1 fed Hvidløg
KØKKENREDSKABER
  • Bagepapir
  • Rivejern
  • Sigte

Hvis man er amerikaner, ledes tankerne hurtigt hen på amerikansk fodbold og Superbowl ved synet og duften af stegte kyllingevinger, "hotwings". Til amerikansk fodbold spises nachos, avocadodip, burgere, snacks, popcorn m.m. Dertil drikkes Coca-Cola og Budweiser øl. Efter hver Superbowl begivenhed offentliggøres det samlede forbrug inden for mad- og drikkevarer, der er fortæret under kampen. Alene kyllingevinger kan udgøre 500.000 tons. 


Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180° C

KRYDDERIER:
Bland paprika, chilipeber, salt og peber.

KYLLINGEVINGER:
Gnid kyllingevingerne grundigt med krydderiblandingen.
Vikl en baconskive om hver kyllingevinge og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Steg kyllingevingerne i ovnen i 30-40 minutter til baconen er gyldenbrun.

Tag bagepladen ud af ovnen.

Læg en smal skive ost på hver kyllingevinge.
Sæt kyllingevingerne i ovnen igen til osten er smeltet.

URTEDIP:
Skyl selleristængler og riv dem.
Drys med salt.
Kom revet selleri i en sigte og lad det afdryppe i ca. 1 time.
Pil og hak eller pres hvidløg.
Vend den afdryppede selleri, hakket eller presset hvidløg og klippet dild i yoghurten og lad dressingen trække en time eller mere i køleskabet.

SERVERING:
Server urtedip eller dressing efter egen smag til bacon kyllingevinger med ost.

Produkter